Municipiul Suceava s-a înfrăţit cu municipiul Yinchuan

> „În primăvară, vom semna acordul de colaborare în China, la Yinchuan, conform invitaţiei primite” a precizat Ion Lungu, primarul Sucevei

Ieri, primarul Ion Lungu a primit o delegaţie din Republica Populară Chineză, prilej cu care a fost semnat acordul de cooperare dintre municipiul Suceava şi municipiul Yinchuan, Regiunea Autonomă Ningxia Hui. Din partea acestui municipiu, Suceava a primit o propunere de înfrăţire după ce oficialii chinezi s-au întâlnit cu cei suceveni, cu ocazia unei manifestări organizate de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. De altfel, Consiliul Local a aprobat o hotărâre potrivit căreia obiectul acordului îl constituie, în principal, „nevoia de creştere a gradului de inovare pe plan local şi regional”.

Edilul-şef sucevean, Ion Lungu, a declarat că, prin documentul parafat ieri, s-au stabilit relaţii de colaborare în domeniile economic şi comercial; învăţământ; culturii, turismului şi sportului; protecţiei mediului, medical şi al serviciilor edilitare; cel al administraţiei publice.

„În primăvară, vom semna acordul de colaborare în China, la Yinchuan, conform invitaţiei primite” a precizat Ion Lungu. Municipiul Suceava urmează să încheie un acord de înfrăţire şi cu municipiul Karavas, districtul Kyrenia din Republica Cipru, deliberativul local dându-şi girul în acest sens.

Suceava a colaborat cu mai multe autorităţi ale administraţiei publice locale din străinătate, printre care Harisburg din SUA, Aalborg din Danemarca, Liverpool din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Avignon din Franţa, precum şi cu Napoli şi Potenza din Italia. În prezent, municipiul Suceava este înfrăţit cu oraşele Sosnoviec din Polonia, Cernăuţi din Ucraina, Laval din Franţa, Soroca din Moldova şi Betleem din Cisiordania, Palestina.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Mu_Chin_Fas_Ole says:

  Da’ oare cum îi găsește,frate,tocmai de la ciuma roșie cea mare,ultima care mai respiră,cu voie de licuriciul fost cel mai mare,cu aprobarea tacită a domnului Tocmegea precum și a teoreticienilor din clasa „*uie PSD”,a unui mare bărbat de stat pădurar, a corifeilor penticostali precum și a bucovinenilor din Botoșani,cum oare ???
  Ați văzut cu cine se mai înfrățește domnul Lungu,a uitat de infrățirea cu Belarus,a băgat la inaintare municipiul Karavas din Cipru,Soroca – care l-a făcut cetățean de onoare pe domnul Flutur cu ocaziunea unui festival bulendrist de la Cetate – apoi cu Bethleem,care e la un pas de Jerusalim,de unde ne aduce lumina domnul Flutur când nu-l trage de mânecă IPS Pimen…
  Insă ce avem noi aici? Avem așa:
  „…a fost semnat acordul de cooperare dintre municipiul Suceava şi municipiul Yinchuan, Regiunea Autonomă Ningxia Hui…”
  …deci,am putea banui că primăria și CJ al PDL Suceava își fac mâna pentru o anumită autonomie la care visează toți analfabeții și o anume coloană a V-a bulbacă,nu poți semna acuma așa ceva cu Catalunya că se vede și din avion,important este să punem sămânța unei diplomații in nuce,de herzoghtum,ce-o fi și aia,lasă că știe sasul ce e un stat federal…
  Că,altfel,de ce să se înfrățească așa duios mun’cipiul cu un alt municipiu,de 3,8 milioane de locuitori,din Regiunea Autonomă Ningxia Hui,de la Ciuma Roșie a lui Mao Tze Dong,un ideolog popular cunoscut,indeobște,pentru zicerile sale din Cărticica Roșie (care nu o ai ,să o cumperi!) din Republica Populară Chineză?
  Dar dacă află, nu Frau Angela ci Donald Trump, cu ce vă jucați voi,dacă nu reușesc ăia să-l căpăcească și mai obține un mandat?
  Vă garantează ăla din poză ,care seamănă leit cu MRU, un azilaș,acolo,în provincia Shenzen,să mergeți acolo cu tot cu jderi,cască și geacă portocalie? Ar merita…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: