Pentru zona de agrement din lunca râului Suceava

Autorităţile locale sucevene au obţinut o finanţare de peste 16 milioane de lei

> Durata efectivă a lucrărilor este de 22 de luni, amenajările făcându-se pe 15,5 ha, în amonte şi aval de podul care leagă centrul municipiului de cartierul Burdujeni

 Ieri, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a semnat, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, cu ministrul Ion Ştefan, contractul de finanţare a proiectului „Revitalizare spaţiu public urban din municipiul Suceava”, respectiv cel de amenajare a zonei de agrement de pe malul râului Suceava.

„În zilele următoare vom semna şi contractul de execuţie cu Asocierea General Construct Suceava şi Art Peisaj Suceava, care a câştigat licitaţia” a declarat Ion Lungu.

Licitaţia pentru amenajarea zonei de agrement de pe malul râului Suceava, la care a participat şi Con Bucovina Suceava, a fost câştigată de asocierea de firme General Construct şi Art Peisaj Suceava, pentru 16,24 de milioane de lei. Cererea pentru finanţare nerambursabilă europeană a fost depusă pe Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Amenajările vizează o suprafaţă de 15,5 ha de teren de pe malul stâng al râului Suceava, care se întinde pe o lungime de un kilometru, în amonte şi aval de podul care leagă centrul Sucevei de cartierul Burdujeni. O parte din suprafaţa vizată este în albia minoră, potenţial inundabilă, durata efectivă a lucrărilor fiind de 22 de luni. Astfel, zona „A”, din amonte de podul de pe Calea Unirii, va fi destinată amenajărilor pentru activităţi sportive, iar zona „B”, din aval, va avea un caracter „de loisir”, respectiv de relaxare, odihnă în aer liber şi activităţi culturale.

Printre altele, materializarea proiectului cu susţinere financiară nerambursabilă europeană ar consta în amenajarea de alei pietonale; piste pentru biciclete; sisteme de iluminat de tip spot, îngropate; sisteme de irigare subterană; sistem pentru acces wi-fi la internet; spaţii pentru practicarea sportului în aer liber. De asemenea, se vor face plantări de arbori şi arbuşti, precum şi dotări cu mobilier urban. În zona „A” vor putea fi întâlnite platforma pentru aerobic (yoga) şi cea pentru fitness, spaţiul de joacă pentru copii, terenuri de tenis, volei şi badminton. Zona „B”, de evenimente, va include un spaţiu pentru organizarea de manifestări culturale şi artistice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: