Gheorghe Flutur, după discuţii cu reprezentanţii Transgaz, a constatat că...

„A fost doar o poveste” implicarea fostei guvernări în construcţia magistralei de gaz spre Vatra Dornei

> Preşedintele CJ promite că se va implica pentru accelerarea procedurilor şi recuperarea timpului pierdut

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, ieri, la Consiliul Judeţean Suceava, o întâlnire, în prezenţa prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, cu reprezentanţii Transgaz, întâlnire ce a vizat stadiul proiectului construcţiei magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei.

„Am dorit să fim informaţi despre stadiul elaborării actelor normative necesare pentru demararea lucrărilor magistralei de gaz metan, pe o distanţă de 27 km” a spus Flutur.

El a arătat că deşi, în septembrie, reprezentanţii fostei puteri spuneau că hotărârile de guvern pentru scoaterea din circuitul forestier şi agricol ale suprafeţelor de teren pe care urmează să fie construită magistrala sunt finalizate, în realitate lucrurile stau cu totul altfel.

Potrivit preşedintelui Flutur, pentru scoaterea din circuitul forestier, documentele sunt în verificare la Garda Forestieră Suceava, urmând a fi transmise la Ministerul Mediului, Departamentul Păduri, apoi urmând a fi începută procedura pentru emiterea hotărârii de guvern.

El a adăugat că în ce priveşte terenurile agricole pe unde urmează să treacă conducta, acestea trebuie scoase din circuitul agricol, APIA urmând să alcătuiască o situaţie cu privire la subvenţiile achitate pe aceste terenuri.

„Aceste documente nu sunt finalizate. Urmează ca Transgaz să obţină de la Ministerul Agriculturii un document de scoatere a terenurilor din circuitul agricol” a precizat Flutur.

El a menţionat că tot marţi a avut discuţii şi cu miniştrii Mediului şi, respectiv, Agriculturii, pe care i-a rugat să grăbească procedurile, mai ales că Transgaz a scos la licitaţie lucrarea şi a fost desemnată câştigătoare o firmă din judeţul Mureş.

Preşedintele Gheorghe Flutur a mai spus că a solicitat ministrului Economiei să includă în bugetul pentru anul 2020 fonduri pentru realizarea acestei investiţii.

„Am sperat că lucrurile sunt mai avansate, după cum ne asigurau unii susţinători ai vechii guvernări, dar se dovedeşte că a fost doar o poveste. Am dorit să informez opinia publică cu privire la stadiul real în care se găseşte acest proiect. Totodată, doresc să asigur populaţia că mă voi implica pentru accelerarea procedurilor şi vom recupera timpul pierdut” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: