Zeci de controale la firmele din domeniul silvic

> Poliţiştii au aplicat amenzi care însumează aproape 80.000 lei

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi cei din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au organizat o amplă acţiune de combatere a infracţiunilor în domeniul silvic, acţiune care a avut loc în perioada 25.11 – 02.12.2019.

În total, au fost executate 26 de controale, în urma cărora au fost constatate trei infracţiuni. Astfel, poliţiştii au aplicat 66 de amenzi, în valoare de 78.745 lei. Totodată, s-au confiscat/ridicat 292,84 mc de material lemnos, în valoare de 74.896 lei.

Cele mai semnificative încălcări ale legislaţiei au fost depistate la o societate comercială din comunei Capu Câmpului şi la una din comuna Valea Moldovei.

Astfel, în data de 27 noiembrie, a fost efectuat un control la firma din Capu Câmpului. În urma lui, s-a constatat că agentul economic a expediat din depozit 27,98 mc lemn rotund şi 16,07 mc cherestea de esenţă răşinoase fără avize de însoţire, cantitate determinată ca diferenţă între stocul scriptic şi cel faptic inventariat la data efectuării controlului. Totodată, echipa de control a mai constatat şi că firma nu respectă obligaţia legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii, fiind aplicate două amenzi în valoare de 10.000 lei. Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a materialului lemnos în valoare de circa 16.000 lei.

Celălalt caz, din Valea Moldovei, a fost constatat în data de 28 noiembrie. Controlul a scos la suprafaţă că agentul economic deţinea în depozit 10,41 mc cherestea de esenţă răşinoase fără documente care să ateste provenienţa legală şi a expediat cantitatea de 9,26 mc lemn rotund de esenţă răşinoase fără avize de însoţire, cantităţile fiind determinate ca diferenţe între stocul scriptic şi cel faptic inventariat la data efectuării controlului. Totodată, echipa de control a mai constatat şi că firma nu respectă obligaţia legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii, fiind aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos în valoare de circa 8.557 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: