De Ziua Naţională a României

La Biserica monument „Naşterea Maicii Domnului” au răsunat pentru prima dată clopotele din Turnul Unirii

Ieri, de Ziua Naţională a României, credincioşii care au participat la Sfânta Liturghie la Biserica monument „Naşterea Maicii Domnului, din proximitatea Palatului de Justiţie, au auzit pentru prima dată, la ora 10, cele trei clopote din Turnul Unirii, care au bătut pentru „credinţă, unitate şi neam” după cum a spus în cuvântul de învăţătură pr. dr. Viorel Ioan Vârlan, parohul sfântului aşezământ.

Reamintim că Turnul Unirii, care va fi sfinţit anul viitor pe 31 mai, semnifică cele trei provincii istorice – Moldova, Ardealul şi Ţara Românească, nucleul statului naţional unitar român. Pe 23 august a.c. a fost sfinţită crucea de pe turn, ce are o înălţime de 3,5 m, iar la începutul lunii trecute au fost sfinţite cele trei clopote mari care au bătut ieri pentru prima dată, amintind momentele de acum 101 de ani, care au culminat cu făurirea României Mari, a cărei recunoaştere juridică internaţională a fost consfinţită prin Tratatul de la Trianon din 4 iunie 1920. Este unul dintre motivele pentru care, la anul, va fi sfinţit Turnul Unirii, când se comemorează un veac de la tratatul amintit. Cele trei clopote, alături de alte 14 de tip carillon, vor bate în fiecare zi, la ora 12, cântecele patriotice ale neamului românesc: „Deşteaptă-te române”, „Hora Unirii”, amintind de jertfele înaintaşilor care au făcut posibilă existenţa, efemeră din păcate, a României Mari (1920-1940).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: