Ieri, în centrul Sucevei

S-au aprins luminile de sărbători şi s-a deschis Târgul de Crăciun

De ieri, de Ziua Bucovinei, în centrul oraşului Suceava, în piaţa Casei Culturii se simte deja apropierea sărbătorilor.

În prezenţa autorităţilor judeţene şi locale şi a sucevenilor care nu s-au temut de frigul de afară, s-a deschis oficial Târgul de Crăciun, târg care va funcţiona timp de aproape două luni, până după sărbătorile de iarnă pe stil vechi.

Dincolo de concerte şi alte evenimente culturale care se vor desfăşura pe scena special amenajată, Târgul de Crăciun va fi, probabil, în tot acest timp, pentru suceveni loc de plimbare şi de cumpărături, de fotografii, de selfiuri de trimis prietenilor de peste tot.

Aproximativ 30 de firme au ocupat standurile puse la dispoziţie de organizatori şi au pus în vânzare produse alimentare cunoscute deja sub recomandarea „Produs în Bucovina”, dar şi produse utilitare şi decorative de sărbători, realizate de meşteri suceveni şi din alte judeţe.

Fanfara din Stamate a fost cea care a făcut, cu cântec, „strigarea” sucevenilor pe esplanada Casei Culturii, până la apariţia reprezentanţilor autorităţilor locale. Înainte de a urca pe scenă alături de primarul Ion Lungu, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a împărţit sucevenilor mici insigne cu tricolorul românesc şi a stat de vorbă cu mai multe persoane aflate acolo.

„Astăzi, 28 noiembrie, dragi suceveni, sărbătorim Ziua Bucovinei, chiar dacă o facem cu sufletul îndoit, pentru că jumătate de Bucovină nu-i acasă. Dar ne vor înveseli două formaţii de copii de la Cernăuţi care au venit să sărbătorească alături de noi. Le mulţumesc din suflet!

Am avut la Consiliul Judeţean şedinţa solemnă în care am evocat cei 101 ani de la unirea Bucovinei cu ţara, dar poate că vorbele trebuie să se mai oprească, iar noi, bucovinenii, în special oamenii politici, să trecem la fapte. Salut lângă mine prezenţa primarului Ion Lungu, împreună cu care vom da drumul Târgului de Crăciun în Bucovina. Timp de aproape două luni, această piaţă va fi deschisă cu fel de fel concerte, de evenimente, aşadar va mirosi a scorţişoară, a vin fiert, a scrijele şi alte bunătăţi.

Va doresc sărbători fericite şi vă invit de ziua naţională la parada militară. La mulţi ani Bucovina! Să iubiţi Bucovina!”, s-a adresat sucevenilor preşedintele CJ Suceava şi i-a îndemnat totodată pe aceştia să vină să cumpere în aceste zile şi pentru masa de Crăciun din produsele firmelor din Bucovina.

„La mulţi ani, dragi bucovineni!” a fost şi urarea publică a primarului Ion Lungu, care a anunţat, pentru momentele următoare, inaugurarea patinoarului artificial pentru copii şi a logoului „Sucea a”, instalate de primărie, acum câteva săptămâni, tot pe esplanada Casei Culturii.

Dar momentul cel mai frumos, cel care a dat în sine startul zilei spre sărbătorile de iarnă a fost aseară, după ora 18, când a fost aprins bradul de Crăciun din centru şi tot iluminatul de sărbători din municipiul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: