Pe o suprafaţă de 3 ha

O nouă piaţă angro de legume şi fructe pe DE 85, amenajată la limita Sucevei dinspre Fălticeni  

Piata en gross Burdujeni

>„Mi se pare corect ca noua piaţă, una modernă, să fie la intrarea în municipiu, pentru că aceste produse vin, în mod special, din zona Galaţi, din sudul ţării, chiar pe DE 85” evidenţiază primarul Ion Lungu

Municipiul Suceava va avea o nouă piaţă angro de legume şi fructe, a anunţat, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

El a informat că poartă tratative cu conducerea Primăriei Comunei Moara, astfel încât, în cadrul unei asocieri, unitatea teritorial-administrativă vecină să pună la dispoziţie o suprafaţă de teren riverană drumului european DE 85, la intrarea dinspre Fălticeni în reşedinţa de judeţ. La rându-i, prin contractul de asociere, Primăria Suceava se angajează să asigure finanţarea necesară pregătirii şi finanţării lucrărilor.

„În cadrul zonei metropolitane, intenţionăm să realizăm o asociere pentru o nouă piaţă angro, la intrarea în Suceava de pe DE 85” a punctat primarul Sucevei. Conform lui, piaţa angro de legume-fructe va ocupa până la 3 ha, banii pentru asigurarea execuţiei urmând a fi prinşi în proiectul de buget pentru anul 2020.

„Mi se pare corect ca noua piaţă, una modernă, să fie la intrarea în municipiu, pentru că aceste produse vin, în mod special, din zona Galaţi, din sudul ţării, chiar pe DE 85, iar, pe de altă parte, în Burdujeni, Primăria are un spaţiu redus, de numai 35 de ari, restul fiind suprafeţe private” a explicat şefului executivului municipal. Declaraţia lui Ion Lungu vine pe fondul fundamentării „participative” a  bugetului Sucevei, procedură în cazul căreia, în limita unei alocări totale de un milion de euro, locuitorii oraşului pot face propuneri de finanţare a unor proiecte de interes ale comunităţii. Unul dintre proiecte viza lărgirea şi asfaltarea drumului, precum şi a parcărilor din piaţa angro de legume şi fructe din Burdujeni, acesta fiind respins, deoarece depăşea alocarea de 100.000 de euro prevăzută prin procedura „participativă”, ajungând chiar la un milion de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: