De-a minimele

Înainte de-a fi debarcat prin moţiune de cenzură, Guvernul Dăncilă a promis încă o creştere a salariului minim cu 100 de lei. Înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, premierul Ludovic Orban promite o creştere de 7,2% a salariului minim, altfel zis cu aprox. 90 de lei. Ori poate cu un pic mai puţin, căci recentele declaraţii ale ministrului Muncii Violeta Alexandru au fost ceva mai ponderate. Dar minimul va creşte garantat, socotindu-se că statul va avea de unde să scoată din „vistieria goală” acest plus financiar, iar managerii din zona privată se vor da iar peste cap, aşa cum ştiu ei mai bine, să scoată din pământ, din iarbă verde ori zăpadă aceste parale pentru angajaţii lor… Context în care, pe de altă parte, nu uităm că Florin Cîţu, la sfârşit de vară, când încă nu era ministru de Finanţe, punând în balanţă lefurile din sistemul de stat şi lefurile din sistemul privat, clama că bugetarii sunt „privilegiaţii societăţii”, având salarii nete duble faţă de ăilalţi, plus tichete, „tot felul” de sporuri, supliment de zile libere… Devenit ministru, Fl. Cîţu n-a mai făcut declaraţii chiar atât de tranşante (decât la adresa foştilor guvernanţi socialişti), însă a arătat că majorările de salarii şi pensii de la anul (…alegerilor locale şi parlamentare) riscă să adâncească deficitul bugetar dacă în vistierie n-or intra venituri în consecinţă.

Se zice că, acum, în ţară ar fi aprox. 1,3 milioane de angajaţi la minim pe economie. Mai puţini ca acu’ anul, dar mai mulţi ca în urmă cu 5 ani. Cam o pătrime din totalul salariaţilor…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: