Dan Ioan Cuşnir crede că este panică în Primăria Suceava, după anunţul lui Vasile Rîmbu că va redeveni cetăţean al Sucevei

> Ar fi un bun candidat pentru Suceava. Aşa cum a schimbat mentalitatea şi faţa spitalului, ar putea să schimbe şi faţa unui oraş, consideră  Dan Ioan Cuşnir

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a apreciat, ieri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că anunţul managerului Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, că doreşte să redevină locuitor al municipiului a creat panică în Primăria Suceava, iar la PNL păreri împărţite.

„Cred că sunt primul care am anunţat că este panică în Primăria Sucevei, că în fiecare zi se uită la Evidenţa Populaţiei ca să vadă dacă dl Vasile Rîmbu a depus solicitarea pentru a deveni sau redeveni cetăţean al Sucevei” a spus Cuşnir.

El a mai apreciat că în urma anunţului, „în PNL un ochi râde, un ochi plânge”.

„Dacă dl Flutur răsuflă uşurat, de data asta probabilitatea ca domnul Rîmbu să-şi anunţe candidatura la Consiliul Judeţean cred că este destul de mică, Ion Lungu cred că are tahicardie” a spus liderul social-democrat sucevean.

Întrebat dacă va fi dificil pentru PSD în alegerile locale dacă Vasile Rîmbu va candida, el spus că mai important este să fie pus interesul comunităţii deasupra interesului de grup.

„Interesul oricărui partid nu ar trebui să aibă un candidat la Primăria Sucevei. Cred că cu toţii trebuie să facem orice depinde de noi pentru ca cuplul Lungu – Harşovschi să fie alungat din Primăria Suceava. Cuplul toxic Lungu – Harşovschi începând cu 2020 trebuie să nu mai aibă nicio legătură cu administraţia Sucevei. Pentru asta trebuie să facem absolut orice compromis, înţelegere, coaliţie, alianţă, absolut orice este necesar pentru a scăpa de ei” a declarat Cuşnir.

El a explicat că individul puternic trebuie să-şi pună amprenta asupra instituţiei şi nu instituţia asupra lui, arătând că Primăria Sucevei, o instituţie depăşită şi impotentă administrativ, şi-a pus amprenta asupra lui Lungu şi Harşovschi, care au devenit „robii unor grupuri de interese, ale unor găşti” şi că „ei pur şi simplu nu mai pot face administraţie”.

De aceea, consideră Cuşnir, trebuie să fie găsit cineva care a reuşit să-şi pună amprenta asupra instituţiei, iar la Spitalul Judeţean Vasile Rîmbu a reuşit să-şi pună amprenta.

„Dumnealui a reuşit să atragă fonduri indiferent de culoarea politică  a guvernelor şi a mai demonstrat, prin fapte, că ştie şi să cheltuiască aceste fonduri eficient. Vasile Rîmbu nu este prima personalitate publică a Sucevei care atrage fonduri consistente şi le cheltuie eficient. Să nu uităm de fostul rector Adrian Graur, care timp de 4 ani consecutiv a atras fonduri de 7-8 milioane de euro în fiecare an” a spus Cuşnir, care a completat că în mandatul lui Adrian Graur USV a ajuns pe locul trei în ţară în ceea ce priveşte nivelul investiţiilor.

„Sunt modele în acest oraş. Sunt indivizi puternici, care au reuşit să creeze doi piloni care duc la dezvoltarea oraşului. Există oameni care sunt modele de urmat” a mai declarat Cuşnir.

El consideră că este foarte bine că Vasile Rîmbu a făcut un pas pentru a redobândi cetăţenia Sucevei.

„Domnul Rîmbu este un candidat bun pentru Suceava. Este o părere personală. Nu contează dacă pentru un partid sau altul, dacă independent sau pentru un partid. Aşa cum a schimbat mentalitatea şi faţa spitalului, s-ar putea ca acest tip de caracter să aibă capacitatea să schimbe şi faţa unui oraş” a spus Cuşnir.

El a amintit că, probabil, a fost printre puţinii critici ai lui Vasile Rîmbu la un moment dat, când îi cerea constant explicaţii legate de lucrările la centrul de radiologie,  şi crede că şi V. Rîmbu a apreciat lucrul acesta.

Dan Ioan Cuşnir a arătat că are încredere că un manager ca Vasile Rîmbu va putea mişca rapid lucrurile în municipiu.

„A reuşit să facă ambulatoriul în 11 luni de la prima lopată”, a spus Cuşnir, apreciind că atunci când ai capacitatea să faci lucrurile să se mişte timpii în care se pot realiza anumite proiecte sunt cu totul şi cu totul alţii.

Cuşnir a evitat să spună care va fi candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei, arătând că nu este momentul pentru un astfel de anunţ.  (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: