Primarul Ion Lungu a obţinut avizul Romsilva pentru transferul la municipalitate a parcului Şipote şi păduricii Zamca

> Sper ca până la sfârşitul anului să se emită şi hotărârea de guvern, ca să putem depune la finanţare proiectul de amenajare ce prevede funicular şi roată panoramică

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a obţinut, ieri dimineaţă, de la Regia Naţională a pădurilor – Romsilva, avizul pentru transferul a 143,925 ha, dintre care 43 ha de hectare în parcul Şipote, iar diferenţa de 100,9 ha în păduricea Zamca, de la Regia Naţională a Pădurilor, în domeniul public al municipiului Suceava.

„Este cel mai important aviz pentru transferul pădurilor-parc” a precizat Lungu.

El şi-a exprimat încrederea că până la sfârşitul acestui an să fie emisă hotărârea de guvern prin care se va face efectiv transferul de proprietate, astfel încât municipalitatea suceveană să poată depune proiectul pe fonduri europene de amenajare a parcului Şipote, ce include montarea unui funicular şi a unei roţi panoramice.

Reamintim că la documentaţia pentru proiectul „Reabilitare Parc Şipote, Studiu de fezabilitate şi Proiect tehnic” cu fonduri europene, care se va realiza în zona cuprinsă între Cetatea de Scaun a Sucevei până jos, la restaurantul McDonald’s, primarul a propus proiectantului să includă în proiect montarea unui funicular, în condiţiile în care proiectul realizării unei telegondole nu a putut fi implementat, din cauză că distanţa este prea scurtă de jos până sus, la Cetatea de Scaun.

Pe platoul cetăţii, în parcarea care aparţine municipalităţii, primarul a propus amenajarea acesteia şi montarea unei roţi panoramă, de înălţime medie, cu 30 de cabine, iluminată pe timp de noapte, de unde se poate admira panorama oraşului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: