Primarii PSD de Fălticeni şi Rădăuţi, Cătălin Coman şi Nistor Tatar, sunt siguri că vor câştiga al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale

Primarii PSD de Fălticeni şi Rădăuţi, Cătălin Coman şi Nistor Tatar, au declarat, marţi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, unde au venit împreună cu liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, că vor câştiga cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care în primul tur la Fălticeni candidatul PSD a obţinut cu puţin peste 100 de voturi în plus faţă de candidatul PNL, iar la Rădăuţi, Klaus Iohannis a obţinut aproape dublu faţă de Viorica Dăncilă.

Primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, a spus că în aceste alegeri nu a existat o competiţie a sa cu posibilul candidat al PNL la funcţia de primar, Ionel Vasiliu.

„Nu a fost competiţia mea cu dl Vasiliu, ci au fost alegeri prezidenţiale” a spus Coman.

El a menţionat că pe Ionel Vasiliu l-a văzut la Subiectul Zilei, dar că nu-l cunoaşte în mod direct.

Coman a vrut doar să comenteze o declaraţie a lui Ionel Vasiliu făcută la Subiectul Zilei, când acesta a transmis că Klaus Iohannis va câştiga alegerile în Fălticeni şi că PSD va primi două palme din partea electoratului.

„Este o competiţie democratică, fiecare parte să vină cu argumente. Asta cu bătutul din palme nu ştiu dacă a învăţat-o la partid. Am înţeles că e membru de puţin timp (…) Să nu încurcăm boxul cu politica” a spus Cătălin Coman. Primarul din Fălticeni a menţionat că a fost singurul municipiu din judeţ în care candidatul PSD a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale.

„Nu am câştigat la o diferenţă care să ne mulţumească, dimpotrivă. Am discutat cu colegii. Au fost anumite probleme de ordin tehnic pe care trebuia să le reglăm şi pe care le-am reglat, iar în turul doi va fi un cu totul şi cu totul alt rezultat, pentru că am învăţat din greşeli. Toată lumea greşeşte. E firesc şi normal. Vom discuta mai mult cu cetăţenii, să spunem exact despre ce e vorba pentru că, vedeţi, ducem o luptă cumva inegală cu partea de Facebook, fake-news, care prinde la o anumită categorie de oameni, iar modul de contracarare, pe lângă metodele acestea moderne, este să discutăm cu cetăţenii” a spus Cătălin Coman.

El a explicat că acum e o perioadă de toamnă-iarnă, se întunecă devreme şi nu întotdeauna se poate vorbi atât cât şi-ar dori cu cetăţenii; dar că pe unde au fost cei din PSD sunt primiţi bine peste tot.

„La Fălticeni, lucrurile vor fi bune în continuare, aşa cum au fost şi până acum” a spus Cătălin Coman, care este încrezător că va depăşi 50% din voturi în turul al doilea şi poate chiar 60%.

Liderul PSD Ioan Stan a intervenit şi a spus că Ionel Vasiliu ar fi spus într-o emisiune televizată că va duce la îndeplinire la Fălticeni proiecte pe care primarul Cătălin Coman nu le-a făcut.

El şi-a exprimat nedumerirea că ar fi proiecte nerealizate, arătând că acesta a implementat proiecte de apă-canal, a realizat baza de agrement, s-a finalizat spitalul, unde mai trebuie ca ministrul Sănătăţii să dea banii pentru aparatura medicală.

„Nu prea ştie acest cetăţean Vasiliu despre administraţie mare lucru” a spus Ioan Stan.

Şi primarul PSD din Rădăuţi, Nistor Tatar, a spus că va obţine în al doilea tur de scrutin peste 50% din voturi şi a arătat că la rezultatul PNL din primul tur al alegerilor prezidenţiale în Rădăuţi nu a avut nicio contribuţie Bogdan Loghin, fost viceprimar PSD şi posibil candidat PNL pentru funcţia de primar.

„La Rădăuţi e o problemă mai complicată şi mai veche şi nu se poate rezolva aşa rapid. Eu zic că în turul doi vom scoate un rezultat foarte bun, din ce am discutat cu oamenii în teren. Nu au fost duse voturi de la PSD la PNL de Bogdan Loghin. Acolo este o organizaţie destul de puternică a PNL” a spus Tatar.

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a completat spunând că, înainte ca Loghin să fie exclus din partid, a purtat discuţii cu acesta.

„I-am spus: Tinere, stai liniştit. Ne vom întâlni, calm, în cadrul partidului. Doreşti să fii candidatul PSD la funcţia de primar? Cu cea mai mare plăcere. Dar ne întâlnim într-un cadru organizat, aşa cum se face în cadrul oricărui partid” a explicat Ioan Stan.

Liderul PSD Suceava a recunoscut că nu i-a convenit rezultatul de la Rădăuţi.

„Parcă a fost nedrept. Ce a făcut Nistor Tatar în Rădăuţi e vizibil. Şcoli, grădiniţe, bazine de înot. Acum a obţinut din nou bani pentru spital, pentru extinderea spitalului, centura Rădăuţiului. Într-adevăr, domnul primar trebuie să meargă mai mult în mijlocul cetăţenilor, că poate o parte nu au trecut, nu au văzut, nu au ştiut. Să conştientizeze, să arate ce a făcut domnul Nistor Tatar. Am deplina încredere ca în turul doi nu se va mai repeta aceeaşi situaţie” a spus Ioan Stan.

Nistor Tatar a continuat şi a spus că în ultimele zile de campanie va discuta cu oamenii şi le va spune ce a făcut în Rădăuţi şi ce fonduri a primit de la guvernul condus de Viorica Dăncilă şi a amintit că la rectificarea bugetară consilierii PNL ar fi vrut să voteze împotrivă, deşi au fost aduşi bani destul de mulţi de la bugetul de stat pentru Rădăuţi.

Nistor Tatar este convins că, în al doilea tur de scrutin, Viorica Dăncilă va obţine peste 50% din voturi în municipiul Rădăuţi.

„La noi au fost disipate voturile. Mircea Diaconu a obţinut 12%, Ramona Bruyselles a obţinut 5-6%, Cumpănaşu – 2%. A fost foarte fragmentat votul” a spus Nistor Tatar. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: