„Autoservire” la Finanţe

> În vederea accesării propriei situaţii fiscale, la dispoziţia contribuabililor sunt puse calculatoare conectate la internet, aceştia fiind îndrumaţi de personalul din cadrul unităţilor fiscale

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) a implementat „ghişeul unic” pentru contribuabili, prin intermediul căruia aceştia pot fi informaţi cu privire la propria situaţie fiscală.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Oana Violeta Apetrea, în cadrul proiectului de modernizare a administraţiei fiscale, componenta „Dezvoltarea şi implementarea unui nou concept de servicii pentru contribuabili”, prin intermediul personalului de sprijin, în unităţile fiscale se află în derulare proiectul „Asigurarea unor metode de «autoservire»”. „Acesta presupune punerea la dispoziţia contribuabililor a unui calculator conectat la internet şi îndrumarea acestora în mod corespunzător de către personalul din cadrul unităţilor fiscale. Proiectul se adresează categoriilor de contribuabili care nu au acces la internet, nu ştiu să folosească internetul sau nu cunosc serviciile oferite contribuabililor, dar care sunt potenţiali utilizatori ai acestora şi care pot fi «migraţi», ulterior, către mediul electronic” a declarat Oana Violeta Apetrea, menţionând că implementarea proiectului este finalizată la nivelul AJFP Suceava şi că este în curs în unităţile teritoriale subordonate.

Proiectul face parte din sfera preocupărilor pentru informarea contribuabililor cu privire la drepturile şi obligaţiile acestora în relaţia cu administraţia fiscală, inclusiv în ceea ce priveşte facilităţile oferite. În acelaşi spirit, este asigurat accesul contribuabililor la modificările legislative din domeniul fiscal, prin asistenţa directă, la birou, telefonic, în scris, prin răspuns la adresele primite, prin afişarea de informaţii actualizate la avizierele aflate la dispoziţia publicului, cât şi prin comunicate în mass-media locale. De asemenea, pe site-ul ANAF sunt puse la dispoziţie ghiduri complete ale obligaţiilor fiscale pe categorii de contribuabili.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: