Nerealizare de 0,71% a planului de încasări al Finanţelor sucevene

> La bugetul statului s-au strâns peste 118 milioane de lei din executări silite, sechestre pe bunuri mobile şi pe bunuri imobile

 Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava a încasat, în primele 9 luni ale anului, venituri bugetare în valoare de 1.837,62 de milioane de lei, cu 13,35 de milioane de lei sub nivelul programat, cel de 1.850,74 de milioane de lei. Potrivit unei analize a instituţiei sucevene, gradul de realizare a programului de încasări pentru cele dintâi trei trimestre ale anului a fost mai mic cu 0,71% faţă de ţinta iniţială. Potrivit analizei, prin aplicarea măsurilor de executare silită, respectiv a somaţiilor, popririlor, sechestrelor de bunuri mobile şi de bunuri imobile, la bugetul statului s-au încasat 118,48 de milioane de lei.

„S-au luat măsuri pentru încasarea recuperării arieratelor, cât şi de îmbunătăţire a procedurilor de valorificare a bunurilor în cadrul executărilor silite, insolvabilităţii şi stabilirii răspunderii solidare” se evidenţiază în raportul privind activitatea AJFP Suceava. La sfârşitul celor trei trimestre ale anului 2018, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice avea în derulare 355 de eşalonări la plata obligaţiilor bugetare restante. Astfel, arieratele totale eşalonate, inclusiv dobânzile aferente perioadei de eşalonare, se ridicau la 76,06 de milioane de lei, suma rămasă de încasat fiind de 46,07 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: