Liliana Agheorghicesei, preşedintele FFARNE

„Noi, antreprenorii, avem o singur soluţie, aceea de rezista”

>Într-un eveniment organizat la Suceava, Gala Antreprenorilor din Regiunea de Nord-Est 2019 acordă premii pentru „rezistenţă şi curaj”

Federaţia Femeilor de Afaceri din Regiunea de Nord-Est organizează, mâine, Gala Antreprenorilor din Regiunea de Nord-Est 2019. La eveniment sunt invitate peste 300 de firme din Regiunea de Nord-Est, alături de invitaţi de marcă din ţară şi străinătate, reprezentanţi ai Guvernului, ministerelor, autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ai altor organizaţii de la nivel local, naţional şi internaţional, parteneri şi colaboratori ai Federaţiei Femeilor de Afaceri din Regiunea de Nord-Est. Liliana Agheorghicesei, preşedintele Federaţiei, a declarat, într-o conferinţă de presă, că iniţiativa organizării Galei a fost luată după ce s-a constatat că tinerii antreprenori sunt „extrem de neliniştiţi şi debusolaţi”, manifestarea având menirea de realiza „un transfer de experienţă de la oamenii de afaceri consacraţi înspre nou-veniţi, care au constatat că nu este tocmai uşor”. „Într-o lume în care parcă ne-am pierdut sensul, în care parcă nu ne mai regăsim, noi, antreprenorii, avem o singură soluţie, aceea de rezista, a face faţă tuturor problemelor. Astfel, cu posibilităţile noastre destul de limitate, încercăm să ducem la îndeplinire misiunea şi mesajul pe care le avem, cele de a face profit, de a fi productivi, inclusiv de a plăti taxe şi impozite. Mulţumim colegilor din Regiunea de Nord-Est că au înţeles că numai prin noi se poate dezvolta această ţară” a subliniat Liliana Agheorghicesei.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Brânduşa Varvara a prezentat Federaţia Femeilor de Afaceri din Regiunea de Nord-Est ca pe o organizaţie patronală a femeilor antreprenor şi manager, cu scopuri de promovare şi sprijinire a intereselor antreprenoriatului feminin în relaţiile acestuia cu instituţiile publice şi locale, cu alte organisme din ţară şi străinătate, promovarea egalităţii de şanse în domeniile antreprenorial şi patronal. Membru fondator al Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Federaţia este constituită din patronate ale femeilor de afaceri de Regiunea de Nord-Est, printre care şi Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava. Membru fondator al CONAF, din 2009, Patronatul a finalizat 4 proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă, în prezent, până în 2020, fiind în derulare, prin POCU, proiectele „ACASA”, „Start up 4 diaspora” şi „Academia de antreprenoriat”.

Ştefan Manolache a precizat, despre acestea, că 2.030 de persoane au urmat cursuri şi au dezvoltat competenţe antreprenoriale, în Regiunea de Nord Est fiind înfiinţate 182 de firme care au oferit 500 de noi locuri de muncă în producţie, construcţii, servicii, comerţ, turism, alimentaţie publică, activităţi culturale şi recreative, educaţie şi sănătate. Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) fost prezentată de vicepreşedintele Luminiţa Chihai, în timp ce cenzorul Anda Raţă, managerul unei firme de consultanţă, a evidenţiat piedicile birocratice pe care românii întorşi în ţară le întâmpină la iniţierea şi demararea unei afaceri, inclusiv pe partea de fiscalitate.

La Gala Antreprenorilor din Regiunea de Nord-Est vor lua parte inclusiv reprezentanţii firmelor înfiinţate prin proiectele amintite, toate acestea din urmă, cât şi altele, urmând a fi premiate pentru „rezistenţă şi curaj”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: