Într-un singur an

Diferenţa dintre importurile şi exporturile comerciale sucevene s-a adâncit cu 4,5 milioane de euro

> În primele 6 luni din 2019, în judeţul Suceava s-a înregistrat un deficit comercial de 72,88 de milioane de euro, gradul de acoperire a importurilor prin exporturi fiind de 78,3%, în scădere cu 5,2 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Volumul mărfurilor exportate în luna iunie 2019 din judeţul Suceava, în valoare de 39,76 de milioane euro, a fost mai mic decât volumul mărfurilor importate, de 56,13 milioane de euro, astfel încât balanţa comercială, respectiv diferenţa dintre volumul importurilor şi volumul exporturilor a înregistrat un deficit de 16,37 de milioane de euro. Conform Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, în principal, exporturile au fost mai mari decât importurile la produse din lemn, exclusiv mobilier; mărfuri şi produse diverse, cât şi la produse alimentare, băuturi şi tutun. Printre altele, importurile sucevene au depăşit exporturile la maşini şi aparate; echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile; produse chimice; materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea; mijloace şi materiale de transport; metale comune şi articole din acestea; animale vii şi produse animale; produse minerale; materiale textile şi articole din acestea; produse vegetale; articole din piatră, ipsos, ciment, ceramică, sticlă; piei crude, piei tăbăcite, blănuri şi produse din acestea.

Conform Buletinului statistic lunar al DJS Suceava, în comparaţie cu luna mai 2019, în luna iunie deficitul comercial a crescut cu 2 milioane de euro, iar faţă de iunie 2018 diferenţa dintre importuri şi exporturi s-a adâncit cu 4,5 milioane de euro. În perioada 1 ianuarie-30 iunie 2019, în judeţul Suceava s-a înregistrat un deficit comercial de 72,88 de milioane de euro, cu 19.600 de euro mai mare raportat la intervalul omolog din anul 2018. Astfel, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, gradul de acoperire a importurilor prin exporturi a fost de 78,3%, cu 5,2 puncte procentuale mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de 83,5%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: