Primarul Ion Lungu convoacă CL Suceava în şedinţă extraordinară pentru transferul la municipalitate a Parcului Şipote şi a Păduricii Zamca

> Primarul speră ca noul guvern să aprobe transferul cu celeritate pentru ca Parcul Şipote să fie amenajat printr-un proiect cu finanţare europeană

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a convocat, pentru marţi, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Suceava pentru a aproba transmiterea, către Guvern, a cererii privind transferul, cu titlu gratuit, a Parcului Şipote şi a Păduricii Zamca în proprietatea municipalităţii.

Consiliul Local Suceava a mai aprobat, în luna iulie, o hotărâre prin care solicită Guvernului acest transfer de proprietate, dar Guvernul nu a adoptat încă o Hotărâre de Guvern în acest sens.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că, la solicitarea Romsilva, documentaţia care a fost trimisă Guvernului a fost actualizată, fiind actualizate unele poziţii din anexe.

El a spus că va solicita noului guvern să aprobe, cu celeritate, acest transfer.

„Sper să se realizeze cu celeritate acest transfer pentru a nu pierde oportunitatea finanţării amenajării Parcului Şipote cu fonduri europene”, a spus primarul.

Municipiul Suceava cere transferul unei suprafeţe de 44,3 ha în zona Şipote şi o suprafaţă 100,5 ha în zona Păduricii Zamca.

După emiterea Hotărârii de Guvern de transfer, Consiliul Local Suceava va prelua cele două păduri-parc şi va efectua amenajări pentru a fi folosite ca zone de agrement.

Investiţiile vor consta în realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclişti, crearea de trotuare, amenajarea de spaţii verzi, crearea de facilităţi pentru recreere pe terenuri amenajate, cum ar fi terase, terenuri pentru sport, locuri de joacă pentru copii, achiziţionarea de foişoare, grilaje, instalarea de grupuri sanitare, instalarea de Wi-Fi în toate spaţiile publice sau instalarea de sisteme de supraveghere video a acestor spaţii, coşuri de gunoi, dar şi modernizarea străzilor care duc spre această zonă, precum şi realizarea unui sistem de irigaţii pentru gazon.

Amintim că viceprimarul Lucian Harşovschi a declarat recent, când a participat, în Finlanda, la un proiect european în care Suceava este partener cu mai multe oraşe europene, că idei inovative preluate din experienţa în gestionarea spaţiilor verzi ale partenerului din Finlanda vor fi aplicate în Suceava în cazul amenajării Zonei de agrement din lunca râului Suceava, dar şi în proiectul de amenajare a Parcului Şipote.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: