Gheorghe Flutur:

Guvernul PSD a minţit până în ultima zi că va debloca construirea magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, la Vatra Dornei, la punerea în funcţiune a centralei termice modernizate din acest municipiu, că pentru el rămâne o prioritate realizarea conductei magistrale de gaz natural Pojorâta – Vatra Dornei.

„Rămâne pentru mine o prioritate conducta de gaz metan spre Vatra Dornei, care a rămas o poveste pe hârtie pentru Guvernul PSD” a spus Flutur.

El a arătat că Guvernul PSD nu a aprobat în ultima şedinţă, aşa cum s-au lăudat cei din PSD Suceava, hotărârea prin care se puteau începe lucrările la această magistrală de gaz natural.

„Guvernul PSD a minţit până în ultima zi că în următoarea şedinţă de guvern dă hotărârea pentru a se putea începe construirea magistralei de gaz natural Pojorâta – Vatra Dornei şi nu au dat nicio hotărâre” a spus Flutur. Preşedintele a anunţat că, împreună cu deputatul Angelica Fădor, va prelua problema şi vor căuta documentaţia pentru a fi deblocată.

„Se poate lucra şi iarna la instalarea magistralei de gaz natural. Bani sunt, dar trebuie voinţă. Mă mut şi eu diriginte de şantier pe zona asta până când văd că a ajuns gazul metan la Vatra Dornei”.

PSD Suceava a anunţat în urmă cu o săptămână că în şedinţa de guvern de luni va fi aprobată o hotărâre pentru scoaterea temporară din circuit a terenului agricol pe unde trece magistrala de gaz natural; dar această hotărâre nu a mai fost adoptată.

„În şedinţa de guvern ce va avea loc luni, 4.11.2019, pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre ce va marca încă o etapă împlinită în realizarea unui obiectiv economic foarte important pentru judeţul Suceava, asumat şi susţinut permanent de parlamentarii social-democraţi suceveni: aprobarea scoaterii temporare a terenurilor agricole situate în extravilan pentru proiectul de importanţă naţională «Conducta de transport gaze naturale Pojorâta – Vatra Dornei»” se arăta în comunicatul PSD Suceava, care sublinia că în acest fel se demonstrează încă odată respectarea promisiunilor asumate de parlamentarii PSD Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI