Gheorghe Flutur:

Guvernul PSD a minţit până în ultima zi că va debloca construirea magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, la Vatra Dornei, la punerea în funcţiune a centralei termice modernizate din acest municipiu, că pentru el rămâne o prioritate realizarea conductei magistrale de gaz natural Pojorâta – Vatra Dornei.

„Rămâne pentru mine o prioritate conducta de gaz metan spre Vatra Dornei, care a rămas o poveste pe hârtie pentru Guvernul PSD” a spus Flutur.

El a arătat că Guvernul PSD nu a aprobat în ultima şedinţă, aşa cum s-au lăudat cei din PSD Suceava, hotărârea prin care se puteau începe lucrările la această magistrală de gaz natural.

„Guvernul PSD a minţit până în ultima zi că în următoarea şedinţă de guvern dă hotărârea pentru a se putea începe construirea magistralei de gaz natural Pojorâta – Vatra Dornei şi nu au dat nicio hotărâre” a spus Flutur. Preşedintele a anunţat că, împreună cu deputatul Angelica Fădor, va prelua problema şi vor căuta documentaţia pentru a fi deblocată.

„Se poate lucra şi iarna la instalarea magistralei de gaz natural. Bani sunt, dar trebuie voinţă. Mă mut şi eu diriginte de şantier pe zona asta până când văd că a ajuns gazul metan la Vatra Dornei”.

PSD Suceava a anunţat în urmă cu o săptămână că în şedinţa de guvern de luni va fi aprobată o hotărâre pentru scoaterea temporară din circuit a terenului agricol pe unde trece magistrala de gaz natural; dar această hotărâre nu a mai fost adoptată.

„În şedinţa de guvern ce va avea loc luni, 4.11.2019, pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre ce va marca încă o etapă împlinită în realizarea unui obiectiv economic foarte important pentru judeţul Suceava, asumat şi susţinut permanent de parlamentarii social-democraţi suceveni: aprobarea scoaterii temporare a terenurilor agricole situate în extravilan pentru proiectul de importanţă naţională «Conducta de transport gaze naturale Pojorâta – Vatra Dornei»” se arăta în comunicatul PSD Suceava, care sublinia că în acest fel se demonstrează încă odată respectarea promisiunilor asumate de parlamentarii PSD Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: