Gheorghe Flutur anunţă că a semnat contractul de modernizare a drumului judeţean Rădăuţi – Bilca – Vicovu de Sus

 > Cât vremea permite, se vor executa lucrări de reabilitare pe mai multe trasee de drumuri judeţene, transmite şeful administraţiei judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că a semnat contractul pentru executarea lucrărilor de asfaltare a DJ 178C, Rădăuţi – Frătăuţii Vechi – Frătăuţii Noi – Bilca – Vicovu de Sus.

„Pot să dau, astfel, o veste bună pentru locuitorii din zona Rădăuţi – Vicov. Se poate trece, în sfârşit, la asfaltarea acestui drum după ce a trebuit să fie reluată licitaţia – şi pentru acest drum; nu a venit niciun ofertant, în special din cauza efectelor OUG 114/2018” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că soluţia constructivă este corespunzătoare unui drum în zonă de deal, cu platforma de 8 metri.

El a menţionat că, în plan orizontal, se va păstra traseul existent al drumului, făcându-se acele corecturi locale strict necesare îmbunătăţirii elementelor geometrice legate de circulaţie, iar în plan vertical drumul se va înălţa în medie cu 18 cm.

Asfaltarea se va realiza cu 4 cm uzură – beton asfaltic, 6 cm strat de legătură beton asfaltic deschis, 8 cm strat de bază – anrobat bituminos.

Totodată, se vor executa şanţuri de pământ şi rigole carosabile pentru scurgerea şi dirijarea apelor.

Pentru asigurarea continuităţii scurgerii apelor în zonele de intersecţie cu drumurile laterale se vor executa 97 podeţe tubulare şi cinci podeţe dalate, iar pentru descărcarea apelor colectate de şanţuri vor fi executate 23 podeţe.

Pentru asigurarea continuităţii traseului drumului judeţean DJ 178C, se vor reabilita 12 poduri şi se vor amenaja intrările pe 141 drumuri laterale.

Pentru avertizarea şi informarea participanţilor la trafic se vor face marcaje rutiere, vor fi montate indicatoare rutiere şi se vor planta borne kilometrice.

Valoarea proiectului este de 32.259.656 lei fără TVA.

Pentru că vremea permite, în judeţ se lucrează şi se speră să se poată finaliza foarte repede lucrările la Ostra, după ce s-au finalizat reparaţiile prin pasul Puzdra, de asemenea cele de la Vercicani – Liteni.

„La Siret – Muşeniţa se lucrează la platforma drumului, la Boroaia se lucrează la şanţuri şi accesul la proprietăţile populaţiei. La drumul spre Rarău, de la Câmpulung Moldovenesc prin Izvorul Alb, se lucrează la zidurile de sprijin” a declarat Flutur.

El a menţionat că a avut o discuţie joi dimineaţa cu comisia tehnică pentru a se trece la executarea marcajelor pe drumurile unde s-au finalizat asfaltările şi că se lucrează la drumul spre Mălini. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: