În acest sezon

Un caz de infecţie cu virusul West Nile confirmat la un pacient din municipiul Suceava

> Din luna iunie au existat suspiciuni cu privire la îmbolnăvirea a nouă persoane din judeţ

De la debutul activităţii de supraveghere şi control al infecţiei cu virusul West Nile, din luna iunie şi până în prezent, în judeţul nostru au fost internate şi investigate nouă persoane suspecte de îmbolnăvire.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Liliana Grădinariu, a precizat că din totalul persoanelor investigate medical doar într-un singur caz a fost confirmată prin analize de laborator infecţia cu virusul West Nile, la un pacient domiciliat în municipiul Suceava, care la internare nu prezenta o simptomatologie clară şi care avea mai multe probleme medicale.

De menţionat este că supravegherea şi controlul infecţiei cu virusul West Nile a debutat în data de 3 iunie a.c. şi se încheie pe 15 noiembrie, potrivit metodologiei.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, infecţia cu virusul West Nile este o boală infecţioasă, virusul fiind transmis prin înţepătura de ţânţar. Persoanele cu vârsta de 15 ani şi peste această vârstă, ce prezintă febră şi simptome ale meningitei/meningoencefalitei şi la care, în urma puncţiei lombare, lichidul cefalo-rahidian este limpede, semn al infecţiei virale, sunt investigate suplimentar în vederea identificării unei posibile etiologii determinate de virusul West Nile. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: