Târgul „Bogăţiile toamnei”, la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava

Într-o zi mohorâtă de toamnă, vineri, 25 octombrie 2019, la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava a avut loc prima ediţie a Târgului produselor de toamnă – „Bogăţiile toamnei”. Activitatea s-a desfăşurat în parteneriat cu Asociaţia Părinţilor „Pro Educaţia” Suceava.

Invitaţii de onoare ai târgului au fost preşcolarii de la trei grădiniţe din oraş (Grădiniţa Guliver, Grădiniţa A.B.C. şi Grădiniţa Sofia).

Sub genericul „Produs în şcoala 8”, cu mic, cu mare fiecare clasă şi-a împodobit standul cu bunătăţi din cămara darnică a toamnei.

Elevii, ajutaţi de părinţi şi bunici, au adus la târg: prăjituri, dulceaţă, compot, zacuscă, plăcintă cu dovleac/mere, murături, nuci, mere, dovleci decoraţi, legume, produse realizate de elevi (felicitări, decoraţiuni de toamnă, tablouri etc.). Standurile claselor au fost foarte frumos amenajate şi decorate, iar calitatea produselor comercializate a fost excelentă.

Şi, ca evenimentul să fie autentic, nu a lipsit nici programul artistic, care a inclus mai multe momente specifice: recital al Grupului vocal „Mlădiţe bucovinene”; recital al micilor artişti din şcoala noastră (Girigan Beatrice, Ciubotariu Marina, Asandului Maria, Ienicean Lavinia), Cântece de toamnă interpretate de elevii claselor a IV-a C, a III-a C şi a I-a C, „Claca de popuşoi, de Sfântul Dumitru” (clasa a III-a B), recitări de poezii dedicate toamnei (Boberschi Andrei, Coceru Darius, elevii clasei a IV-a B).

Fondurile obţinute din vânzarea produselor vor fi folosite de către Asociaţia de părinţi pentru decorarea terenului de sport al şcolii cu jocuri educative.

Manifestarea s-a dovedit a fi un crâmpei de fericire, un adevărat festin de toamnă şi un munte de generozitate din partea tuturor. Coordonatorii activităţii felicită cadrele didactice, elevii şi mai ales părinţii pentru deosebita implicare în organizarea acestui târg şi speră că va deveni o activitate tradiţională în şcoala noastră. (A consemnat, prof. VICTORIŢA COJOCARU)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI