„Nu avem plăţi restante şi arierate la Consiliul Judeţean şi nici la instituţiile subordonate”

> „A fost, însă, o perioadă cu întârzieri ale achiziţiilor publice, multe cauzate şi de OG nr. 114, care a complicat anumite proceduri” susţine şeful executivului judeţean

La finele lunii septembrie a.c., veniturile la bugetul judeţului Suceava fuseseră realizate în proporţie de 86%, în timp ce cheltuielile se situau la 72% din prevederile pentru primele 9 luni ale anului, cu un excedent în valoare absolută de circa 9 milioane de lei.

Aşa rezultă din execuţia bugetară după primele trei trimestre ale anului în curs, Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, arătând că, între timp, situaţia s-a mai îmbunătăţit, important fiind faptul că nu s-au adunat restanţe şi datorii. „Nu avem plăţi restante şi arierate la Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate” a declarat şeful executivului judeţean. Flutur spune că în ceea ce priveşte secţiunea de dezvoltare a bugetului ar fi fost „loc de mai bine”, însă faţă de 30 septembrie, până acum, respectiv pe parcursul lunii octombrie, s-au mai făcut plăţi şi decontări în contul lucrărilor. „A fost, însă, o perioadă cu întârzieri ale achiziţiilor publice, multe cauzate şi de OG nr. 114, care a complicat anumite proceduri” a explicat şeful administrativului judeţean.

Flutur a evidenţiat că pentru lucrările la drumul care leagă Rădăuţi, Frătăuţii Vechi, Frătăuţii Noi, Bilca şi Vicovu de Sus, cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), există firme constructoare ofertante, contractul de execuţie urmând a fi semnat zilele viitoare. Tot în cadrul PNDL, ofertanţi s-au înregistrat şi pentru lucrările care vizează şcolile speciale, în mod deosebit la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfântul Andrei” Gura Humorului, acestea fiind, de asemenea, în întârziere. În cele din urmă, tot ca efect al prevederilor OG nr. 114, şeful executivului judeţean a făcut referire şi la diferenţa de circa 20 de milioane de euro pe care autorităţile judeţene va trebui să o suporte pentru execuţia axei rutiere Suceava – Dolhasca – Iaşi. După ce a fost împărţit în două tronsoane, obiectivul a fost scos din nou la licitaţie, Gheorghe Flutur precizând că deja s-au înregistrat societăţi de construcţii ofertante.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: