Mai multe unităţi şcolare din judeţ îşi desfăşoară activitatea în spaţii închiriate fie în case particulare, fie în clădiri aparţinând primăriilor sau altor şcoli

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat ieri că în anul şcolar 2019-2020 în judeţ sunt 12 unităţi şcolare care îşi desfăşoară activitatea în spaţii închiriate fie în case particulare, fie în clădiri aparţinând primăriilor sau altor şcoli.

Anuţei a spus că închirierea spaţiilor pentru desfăşurarea activităţii acestor unităţi şcolare a fost determinată în unele situaţii de distanţa foarte mare faţă de şcolile din centrul comunelor, iar într-un alt caz au fost reluate lucrările la construcţia unei noi clădiri pentru o grădiniţă.

Rădăuţi

Astfel, potrivit ISJ Suceava, Clubul Copiilor Rădăuţi a închiriat o clădire de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi; în acest caz nu se plăteşte chirie, ci se plătesc doar utilităţile. Clubul Copiilor Siret, care este o filială a Clubului Copiilor Rădăuţi, funcţionează într-un corp de clădire ce aparţine primăriei, dat în folosinţă pentru 25 ani, utilităţile fiind plătite de primărie.

Dolhasca

În localitatea Gulia, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 şi Grădiniţa cu Program Normal Nr. 3 funcţionează în spaţii închiriate din case particulare, în condiţiile în care Primăria Dolhasca a reluat lucrările la clădirile noi ale celor două unităţi de învăţământ.

Conform ISJ Suceava, din anul 2014, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 3 Marginea funcţionează cu trei grupe de preşcolari într-un spaţiu bine organizat, cu grup sanitar în interior, închiriat într-o casă particulară, existând acces la drum asfaltat.

În aceeaşi localitate, Grădiniţa cu Program Prelungit funcţionează cu patru grupe de preşcolari într-un spaţiu închiriat într-o casă particulară, alte trei grupe învaţă în spaţii situate în clădirea liceului din Marginea, o grupă la Şcoala Nr. 4 Marginea, care este o structură a liceului din Marginea, iar alte patru grupe funcţionează în sediul propriu al grădiniţei.

Izvoarele Sucevei

În comuna Izvoarele Sucevei sunt două şcoli primare, din satele Buc şi Cununa, structuri ale Şcolii Gimnaziale Izvoarele Sucevei, care funcţionează în spaţii închiriate în case particulare, întrucât distanţa faţă de şcoala de centru este foarte mare.

Tot în comuna Izvoarele Sucevei, Şcoala Primară Ploscii şi Grădiniţa cu Program Normal Ploscii, structuri ale Şcolii Gimnaziale Izvoarele Sucevei, funcţionează în aceeaşi clădire închiriată într-o casă particulară şi în acest caz transportul elevilor şi preşcolarilor din localitatea de domiciliu la şcoala de centru fiind dificil, întrucât distanţa este foarte mare.

Şi Şcoala Primară Salaş, structură a Şcolii Gimnaziale Izvoarele Sucevei, funcţionează tot într-un spaţiu închiriat al unei case particulare, în condiţiile în care distanţa faţă de şcoala de centru este mare.

Câmpulung Moldovenesc

Sursa citată mai precizează că Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc funcţionează în clădirea unui fost cămin de nefamilişti, care a fost transformată şi reorganizată cu săli de clasă şi internat, având condiţii foarte bune, spaţiul fiind închiriat pe bază de contract pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire, plata chiriei fiind asigurată de Consiliul Judeţean Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: