La inaugurarea ambulatoriului integrat al SJU Suceava 

Gheorghe Flutur a anunţat că se lucrează şi la deschiderea unui centru de permanenţă, pentru ca medicii de familie să preia o parte din cazurile care nu trebuie să ajungă la UPU

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, la inaugurarea ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Judeţean Suceava, că aici colaborarea dintre administraţia publică locală şi spital a fost un succes şi că descentralizarea a reuşit în judeţul Suceava.

El i-a mulţumit preşedintelui Klaus Iohannis că a venit să dea un semnal medicilor suceveni şi a menţionat că dorinţa autorităţilor judeţene este de a integra într-o colaborare strânsă între medicii specialişti şi pe cei de familie, pentru traseul eficient al pacientului.

El l-a felicitat pe Vasile Rîmbu şi echipa de la SJU Suceava pentru că ambulatoriul integrat de specialitate a fost realizat în decurs de doar 10 luni, o construcţie de 7,3 milioane de euro, din care 5,2 milioane de euro pentru construcţii-montaj, cu finanţare iniţială de la bugetul judeţean.

„Primele hârleţe au fost săpate aici cu un an în urmă cu cinci parlamentari austrieci. Le-am trimis filmarea şi nu le venea să creadă că s-a realizat într-un timp atât de scurt” a spus Flutur.

El a arătat că autorităţile sucevene au avut şansa ca, pe proiecte retrospective, pentru că nu se cheltuiau bani europeni în România, să fie inclus Spitalul Judeţean pe POR şi s-au decontat banii, 5,3 milioane de euro, fonduri care au fost  introduse imediat în realizarea laboratorului de medicină nucleară.

Preşedintele Flutur a menţionat că noul ambulatoriu asigură o gamă complexă de intervenţii, este de cinci ori mai mare ca suprafaţă decât cel vechi şi se poate face internare de zi, ceea ce permite ca pacientul să poată rămâne mai mult.

El a mai arătat că se simplifică procedurile şi nu se merge în spital pe filiera de spitalizare pentru cei la care nu este cazul şi astfel scade şi presiunea pe spital, dar scad şi cheltuielile, iar unele intervenţii mici se pot face în ambulatoriul integrat.

Preşedintele Gheorghe Flutur a mai spus că urmează un alt pas pentru pacienţi.

„Legătura între medicul specialist şi medicul de familie e şi acest ambulatoriu, dar vrem să venim şi cu un centru de permanenţă pe care îl vom deschide în perioada următoare, la intrarea în  SJU Suceava, într-o clădire pe care acum o amenajăm şi care o oferim medicilor de familie dotată, pentru a prelua medicii de familie micile cazuri care nu trebuie să ajungă la urgenţe” a spus Flutur, care a menţionat că la UPU Suceava sunt în jur de 350 de cazuri pe zi.

Gheorghe Flutur a arătat că succesul dezvoltării SJU Suceava  s-a datorat şi faptului că administraţia judeţeană a alocat fonduri importante pentru aceasta şi că din 67 de milioane de euro investiţi în ultimii 10 ani, 57% au venit de la bugetul judeţean, din bugetul spitalului şi din bugetul local, 25% din fonduri europene, iar restul a fost contribuţie guvernamentală.

„A fost o poveste de succes. De aceea spun, domnule preşedinte, să nu se teamă nimeni de descentralizare. La Suceava descentralizarea înseamnă o poveste de succes” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: