Zonele haşurate în galben din preajma platformelor de depozitare a gunoiului vor putea fi folosite pentru parcarea maşinilor după un anumit orar

> Lucian Harşovschi: Noi nu vrem să reducem locurile de parcare ci să creăm parcări

Viceprimarul Lucian Harşovschi a declarat la „Interviurile News Bucovina”, că proiectul de implementare a noilor platforme de colectare a deşeurilor se desfăşoară corespunzător şi că foarte mulţi suceveni au înţeles necesitatea colectării selective, ceea ce este un lucru bun pentru că doresc un mediu curat.

El a spus că sunt deja implementate cele 100 de puncte de colectare semiîngropate, iar de la 1 octombrie se începe montarea celor îngropate.

Viceprimarul a explicat că, dacă până acum, în zonele de colectare a deşeurilor existau şase-opt containere pe roţi de 1,1 mc, acum sunt minim trei astfel de containere semiîngropate, fiecare de 3 mc. „Este mai mult decât era înainte şi avem şi cu 18 mc pentru că sunt şi câte şase containere semiîngropate” a spus viceprimarul.

El a arătat că suceveanul nu trebuie decât să ridice capacul negru şi să arunce gunoiul menajer sau galben, să arunce gunoiul reciclabil.

„99% dintre suceveni sunt oameni de bună-credinţă şi le mulţumesc pentru implicare. Dar acel 1% dacă aruncă lângă, mai vine şi altul şi aruncă lângă şi îţi vine la un moment dat să te întrebi dacă nu se ştie cum să se arunce la gunoi” a spus Lucian Harşovschi.

El a arătat că sunt 40 de angajaţi ai Primăriei care se vor ocupa de această problemă şi că vor merge la punctele de colectare pentru a vedea dacă sucevenii fac colectare selectivă.

„Voi merge şi eu. Mi-e mie ruşine de ruşinea lui când îl vezi că are un sac pe care îl pune în coşul care nu trebuie. Îi rog pe suceveni să ridice capacul. Dacă e plin să pună în celălalt”, a spus viceprimarul.

El a menţionat că au fost probleme la ridicarea deşeurilor de pe platformele semiîngropate şi că, pentru a păstra loc autotutilitarelor care ridică deşeurile, au fost realizate acele marcaje galbene, pentru a nu se parca.

„După o lună-o lună jumătate, vom vedea care este orarul în care se ridică gunoiul şi vom pune plăcuţe cu orarul pentru ca, în rest, să dăm posibilitatea să parcheze. Dar până atunci să se respecte codul rutier. Noi nu vrem să reducem locurile de parcare ci să creăm, dar până atunci să nu blocheze că vor fi vecinii supăraţi” a spus Harşovschi.

„E un proiect la care am ţinut şi cred în el şi cred că, uşor-uşor, va fi mult mai bine” a subliniat viceprimarul.

El a mai spus că a fost achiziţionată şi o maşină specializată pentru fi spălate aceste puncte de colectare pentru ca suceveanul să aibă toate condiţiile.

„Aceste condiţii încep de la noi: să colectăm şi să depozităm corect, pentru că până la urmă e pentru noi, pentru copiii noştri, pentru ca să avem un mediu curat” a conchis Harşovschi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI