Transferarea parcului Şipote la Primăria Suceava, îngreunată de chichiţe procedurale

> „Este un proiect care decurge anevoios, dar sperăm ca, până la urmă, să avem acest parc” a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, după ce au fost necesare lămuriri cu privire la situaţia mai multor parcele cu vegetaţie forestieră

 Decizia privind transferarea parcului Şipote în domeniul public al municipiului Suceava întârzie, CL Suceava trebuind să modifice şi să completeze hotărârea prin care cerea Guvernului să finalizeze un demers iniţiat în urmă ani buni de către autorităţile locale din reşedinţa de judeţ. „A trebuit să modificăm hotărârea de consiliu local şi să transmitem, într-un final, Guvernului României, să dea în proprietate această parte a municipiului Suceava. Este un proiect care decurge anevoios, necesitând implicare din partea tuturor. Sperăm ca, până la urmă, să avem acest parc, iar dacă va fi nevoie, vom mai intra în Consiliul Local, dar ne-ar bucura să fie o formă agreată de toată lumea” a subliniat viceprimarul Lucian Harşovschi. Printr-o adresă către Primăria Municipiului Suceava, Direcţia Silvică Suceava confirma faptul că patru parcele de teren figurează în proprietatea publică a statului, respectiv în administrarea Ocolului Silvic Pătrăuţi, acestea urmând să fie transmise, de asemenea, în proprietatea publică a municipiului Suceava.

Parcelele în cauză, precum şi altele, aflate încă în litigiu, ar urma să fie amenajate pentru realizarea pădurilor-parc după definitivarea acţiunilor existente pe rolurile instanţelor de judecată şi încadrarea respectivelor terenuri în categoria fond forestier, conform Legii nr. 220 din 2018 privind transmiterea unor suprafeţe de fond forestier în grupa I funcţională. Reamintim că, anterior, Consiliul Local Suceava a aprobat o hotărâre prin care Guvernul României ar urma să adopte, la rându-i, o hotărâre de transmitere, cu titlu gratuit, a suprafeţelor de fond forestier din subgrupele păduri constituite în zone verzi în jurul localităţilor şi păduri amenajate în scop recreativ păduri-parc în domeniul public al municipiului Suceava şi în administrarea Consiliului Local.

„Noi dorim ca, într-o primă fază, după ce preluăm parcul Şipote, să punem în valoare Cetatea Scaun, să reabilităm căile de acces, iluminatul, băncile şi să amenajăm terase uşoare în zonă” a declarat primarul Ion Lungu.

Precizăm că, înaintea unor modificări intervenite ulterior, municipiul Suceava a reuşit să obţină, prin Legea nr. 220 din 2018 – iniţiată de parlamentarii judeţeni şi aprobată în forul legislativ naţional –, transferarea pădurii-parc Şipote de la Ocolul Silvic Pătrăuţi, respectiv de la Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, un total de 156,28 ha, respectiv 50,56 ha din trupul Cetate-Brădet, zona Şipote, şi 105,72 ha din trupul Zamca.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: