ALDE Suceava nu-şi asumă menţinerea în funcţia de subprefect a Silviei Boliacu, ea fiind susţinută de PSD

> Ovidiu Milici spune că şi soţul subprefectului, şeful Casei Judeţene de Pensii, a strâns semnături pentru Viorica Dăncilă

ALDE Suceava nu-şi asumă menţinerea în funcţie a subprefectului de Suceava, Silvia Boliacu, a declarat preşedintele interimar al organizaţiei, Ovidiu Milici, care a menţionat că rămânerea în funcţie a acesteia este asumată de PSD.

Milici a spus că a discutat cu preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu şi cu secretarul general al partidului, Daniel Chiţoiu, despre situaţia „inedită” şi „absurdă” a renominalizării Silviei Boliacu în funcţia de subprefect al judeţului Suceava. El crede că această situaţie depăşeşte „limitele absurdului” şi jigneşte inteligenţa sucevenilor.

„Recunoaştem, dna Silvia Boliacu a fost numită în funcţia de subprefect cu sprijinul total şi necondiţional al ALDE Suceava. Domnia sa a îndeplinit această funcţie până săptămâna trecută când, odată cu retragerea ALDE de la guvernare domnii de la PSD prin HG au schimbat-o, schimbarea fiind consfinţită prin nominalizarea unui domn de la PSD. Am spus că este firesc că, după ce ne-am retras de la guvernare, oamenii din toate palierele noastre să se retragă. Era un gest moral şi colegial” a spus Milici.

El a arătat că a citit o declaraţie „nefericită” a preşedintelui PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, prin care a aflat că Silvia Boliacu a fost renumită în funcţia de subprefect.

Milici a spus că ce l-a nedumerit şi pe el, şi pe preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, şi pe ceilalţi colegi a fost afirmaţia senatorului Ioan Stan, care susţine că a făcut demersuri la premierul Viorica Dăncilă pentru menţinerea Silviei Boliacu în funcţie ca membru ALDE şi ca o continuare a guvernării PSD-ALDE.

„Dna Silvia Boliacu a fost şi trebuie să fie asumată de PSD. În momentul în care ALDE a hotărât că iese de la guvernare, nu numai declarativ am făcut-o, ci la nivel de miniştri, de secretari de stat, de subsecretari de stat, de prefecţi şi de subprefecţi” a spus Milici.

Liderul interimar al ALDE Suceava a arătat că şi şeful Casei Judeţene de Pensii, Constantin Boliacu, soţul subprefectului, nu a participat la şedinţa Biroului Judeţean de sâmbătă şi că nu a fost o surpriză, mai ales că a aflat că acesta a strâns semnături pentru susţinerea candidaturii la Preşedinţie a Vioricăi Dăncilă.

„A avut o determinare şi o energie extraordinare ca în cursul săptămânii trecute să stângă semnături pentru candidatul la Preşedinţia României, dna Viorica Dăncilă” a spus Milici, care a menţionat că sunt imagini filmate în acest sens. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: