Elevii şi studenţii care nu depun adeverinţe de continuare a studiilor riscă suspendarea pensiei de urmaş

> „Pentru a se evita situaţiile neplăcute în care s-ar regăsi copiii beneficiari de pensie de urmaş, elevi şi studenţi, în cazul neplăţii acestor drepturi de pensie, trebuie respectate termenele indicate” subliniază Constantin Boliacu, director executiv al CJP

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava face apel la tinerii beneficiari ai pensiei de urmaş să depună adeverinţă de elev sau de student, astfel încât cei în cauză să evite suspendarea drepturilor de pensie. Constantin Boliacu, director executiv al CJP, reaminteşte că, în conformitate cu dispoziţiile legale, în cazul celor care nu fac dovada continuării studiilor, plata pensiei se suspendă începând cu data de 1 octombrie a anului în curs. În consecinţă, copiii urmaşi în vârstă de peste 16 ani au obligaţia de a prezenta la Casa de Pensii adeverinţa de elev, însoţită de un cupon de pensie şi copia actului de identitate, din care să rezulte că urmează o formă de învăţământ, cursuri de zi, organizată potrivit legii. Adeverinţa eliberată după începerea anului şcolar va fi depusă până pe 20 septembrie 2019. La fel, studenţii urmaşi, în vârstă de până la 26 ani, au obligaţia ca până pe 20 septembrie să depună o declaraţie pe propria răspundere, din care să rezulte că îşi continuă studiile în anul universitar 2019-2020. După începerea anului universitar, până pe 18 decembrie 2019, studenţii urmaşi au obligaţia de a depune adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ, însoţită de un cupon de pensie şi copia actului de identitate. Nedepunerea declaraţiei pe propria răspundere până pe 20 septembrie, conduce la neplata drepturilor de pensie de urmaş, începând cu 1 octombrie. În cazul în care studenţii urmaşi nu vor depune adeverinţa prin care se face dovada continuării studiilor până pe 18 octombrie, pensia de urmaş aferentă lunii noiembrie 2019 va fi reţinută de la plată. Drepturile de pensii reţinute se vor plăti în luna următoare prezentării documentelor solicitate.

„Pentru a se evita situaţiile neplăcute în care s-ar regăsi copiii beneficiari de pensie de urmaş, elevi şi studenţi, în cazul neplăţii acestor drepturi de pensie, trebuie respectate termenele indicate” subliniază Constantin Boliacu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: