Sistem de limitare a tăierilor ilegale din pădurile sucevene, implementat de Holzindustrie Schweighofer

>Aplicaţia „Timflow”, unică la nivel european, înregistrează coordonatele GPS ale punctului de încărcare, datele transportului şi numărul de înmatriculare al camionului, încărcătura este fotografiată, iar orice deviere de la traseul normal este vizibilă imediat >Dacă la poarta fabricii încărcătura nu arată la fel, sau atunci când în înregistrările GPS apar discrepanţe faţă de documentele de provenienţă, transportul va fi depozitat separat, urmând a fi investigat de organele abilitate

 Holzindustrie Schweighofer România a organizat, la începutul săptămânii, o vizită de informare şi documentare la fabrica din Rădăuţi, precum şi la unul dintre depozitele furnizoare de lemn din judeţul Suceava. Cu acest prilej, reprezentaţilor mass-media sucevene li s-au făcut cunoscute procedurile de due diligence, de măsurare şi încărcare a transporturilor de lemn, pregătire a documentaţiei, verificare a conformităţii transporturilor, inclusiv de urmărire a trasabilităţii prin sistemul „Timflow”, dar şi cea de recepţie a masei lemnoase. Totodată, jurnaliştilor suceveni li s-a oferit şi ocazia efectuării unui tur complet al fabricii. Conducerea companiei austriece din Rădăuţi a ţinut să informeze firmele interesate, cât şi autorităţile statului, despre implementarea şi funcţionarea „Timflow”, un sistem informatic propriu care, prin monitorizare GPS, asigură trasabilitatea materialului lemnos. Astfel, fiecare camion care livrează lemn către fabricile Holzindustrie Schweighofer este echipat cu un receptor GPS şi cu un dispozitiv mobil, ambele conectate la Internet. După încărcarea camionului, conductorul auto înregistrează în aplicaţie datele transportului şi numărul înmatriculare ale capului tractor, cât şi al remorcii, la final toată încărcătura fiind fotografiată. Toate aceste informaţii, împreună cu coordonatele GPS ale punctului de încărcare, sunt transmise către serverul „Timflow”. Receptorul GPS trebuie să fie activ pe toată perioada transportului, pentru a putea transmite automat datele despre întregul traseu al autocamionului. Drept urmare, orice deviere de la traseul normal este vizibilă imediat. Când transportul ajunge la fabrică, mai întâi sunt controlate documentele de însoţire, apoi un reprezentat al Holzindustrie Schweighofer verifică traseul parcurs pe baza înregistrării GPS. Mai apoi, se compară aspectul încărcăturii cu cel din fotografiile făcute la punctul de încărcare, astfel încât să se confirme faptul că la poarta fabricii a ajuns acelaşi lemn. Dacă încărcătura nu arată la fel sau dacă înregistrările GPS indică discrepanţe faţă de documentele de provenienţă, transportul va fi depozitat separat, urmând a fi investigat de organele abilitate. Atunci când totul este în regulă, transportul este acceptat, astfel fiind limitat fenomenul tăierilor ilegale din România.

Datorită sistemului „Timflow”, Holzindustrie Schweighofer ştie cu precizie de unde provine materialul lemnos, înregistrările privind livrările către fabricile de cherestea fiind disponibile atât pentru autorităţi, cât şi pentru cetăţeni, prin accesarea www.timflow.com., pe baza unui username şi a unei parole.

Fabrica de cherestea, motor economic al municipiului Rădăuţi şi un partener social responsabil al comunităţii locale

Sistemul „Timflow” este unic la nivel european, aplicaţia fiind pusă la dispoziţia companiilor interesate, fiind disponibilă şi pentru autorităţile statului. Interesat s-a arătat şi Ministerul Apelor şi Pădurilor, în dezvoltarea sistemului SUMAL putând fi folosite anumite elemente precum monitorizarea traseului prin GPS, cât şi fotografierea transportului la punctul de plecare. Fabrica de cherestea din judeţul Suceava este unul dintre „motoarele economice ale municipiului Rădăuţi şi un partener social responsabil al comunităţii locale”. Cele mai mari proiecte realizate în Rădăuţi sunt Centrul social „Maria Ward” şi căminul pentru persoane vârstnice. În Siret, compania a sprijinit achiziţionarea centralei termice a spitalului orăşenesc, asigurând peleţi pentru încălzirea pe timp de iarnă.

Din 2003, Grupul Schweighofer se numără printre cei mai mari investitori din România, cu investiţii de peste 800 de milioane de euro în industria lemnului şi în economia românească. În cele cinci fabrici din patru judeţe ale României lucrează peste 2.700 de angajaţi. Fabrica de cherestea din Rădăuţi este a doua unitate de producţie construită de Holzindustrie Schweighofer în România, în 2008, în urma unei investiţii de 127 de milioane de euro. Fabrica prelucrează lemn de răşinoase şi realizează cherestea, produse rindeluite, lambriuri, duşumele, grinzi lamelare, peleţi şi energie verde. La această dată, fabrica asigură peste 550 de locuri de muncă. În Siret se produc panouri încleiate din lemn masiv, produse îmbinate „în dinţi” şi brichete din rumeguş, asigurându-se 250 de locuri de muncă. Preluată şi modernizată de Holzindustrie Schweighofer din 2009, fabrica este cel mai mare angajator privat din Siret, cât şi cel mai important contribuabil la bugetul local.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: