Pensionarii cu venituri până la 1.139 lei vor beneficia de compensare cu 90% a medicamentelor

Executivul a adoptat modificarea unor acte normative prin care pensionarii cu venituri de până la 1.139 de lei pe lună vor beneficia de o compensare cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

„La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat astăzi modificarea unor acte normative referitoare la programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari. Conform acestui act, începând cu 1 septembrie 2019 peste 2,2 milioane de pensionari care au venituri de până la 1139 de lei pe lună, inclusiv, vor beneficia de compensarea cu 90% pentru medicamentele din sublista B prevăzută în hotărârea de guvern aferentă, anume HG 720/ 2008″, a declarat, marţi, Nelu Barbu.

Potrivit actului normativ, până acum puteau beneficia pensionarii care aveau venituri lunare de până la 990 de lei.

„Până acum, potrivit acestui act normativ, se încadrau cei care obţineau venituri de până la 990 de lei pe lună. Aşadar, creşte acest plafon la 1139 de lei pentru că de la 1 septembrie se măreşte punctul de pensie şi ar fi fost puşi într-o situaţie dificilă. Pentru a nu crea situaţii neplăcute pentru persoanele vârstnice, Guvernul a luat decizia să majoreze acest plafon ca să fie continuitate în aplicarea acestei măsuri care îi ajută pe vârstnici să-şi procure medicamentele de care au nevoie”, a adăugat Barbu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: