Dan Barna speră să nu existe un blat între PSD şi PNL pentru alegerile prezidenţiale

Liderul USR şi candidat al Alianţei USR-PLUS la Preşedinţia României, Dan Barna, şi-a exprimat, vineri, încrederea că nu există „un blat” între PSD şi PNL pentru alegerile prezidenţiale.

Întrebat dacă presupune un blat între PSD şi PNL, Dan Barna a răspuns: „Aş vrea să cred că nu”.

„Vom vedea realitatea. Urmărind ceea ce apare în presă există întotdeauna un echivoc. Realitatea electorală va confirma sau nu acest lucru, dar am foarte mare încredere, dincolo de această luptă de mesaje publice, aceste minciuni care sunt rostogolite. Înţelepciunea electoratului este întotdeauna deasupra”, a spus Barna.

El a arătat că nu ştie să existe un astfel de plan şi că nu poate face o afirmaţie în acest sens.

Andrei Caramitru, membru în comisia USR-PLUS de elaborare a programului de guvernare, spune că există pe scena politică un plan pentru „anestezierea” electoratului, astfel încât PNL şi PSD să iasă câştigătoare din alegerile prezidenţiale şi-l acuză pe Iohannis că pune umărul la acest „calcul”.

„Calculul e simplu. Încearcă să vă anestezieze. Să staţi acasă, sa nu mai fie cine ştie ce emoţie. Aşa – câştigă Iohannis. Vasilica intră în turul 2 şi creşte PSD-ul iar spre 27-30%. Câştigă şi PNL şi PSD. USL şi sistemul sunt în siguranţă aşa. Nu va lăsaţi păcăliţi de ei. Nu le faceţi jocurile. Votul acum este mai important decât la europarlamentare. Trebuie să schimbăm sistemul şi asta trece – obligatoriu – prin câştigarea prezidenţialelor. Se poate doar dacă ieşim iar toţi la vot”, susţine Andrei Caramitru.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI