Poliţiştii locali, 250 de intervenţii la sesizarea sucevenilor, cât şi la evenimente din timpul serviciului

> Agenţii de Poliţie Locală au soluţionat cazuri legate de parcometre şi semafoare deteriorate; staţionarea autovehiculelor în locuri cu destinaţie specială; cerşetori şi oameni ai străzii; arbori tăiaţi ilegal; depozitări interzise de resturi din construcţii; neachitarea biletului de călătorie cu autobuzele, precum şi de persoane căzute pe stradă

O statistică privind a activitatea Direcţiei Poliţiei Locale a Primăriei Suceava relevă că, în cel de al doilea trimestru al anului 2019, agenţii locali au aplicat 1.773 de sancţiuni contravenţionale. Din total, 510 sunt amenzi în valoare de 156.000 de lei, 248 de avertismente scrise şi 906 de avertismente verbale. De asemenea, în 109 cazuri, conducătorilor auto li s-au dat avertismente scrise însoţite de puncte de penalizare. În perioada la care informarea face referire, poliţiştii locali au descoperit inclusiv 3 infracţiuni, în comparaţie cu semestrul anterior, statistica arătând o scădere a numărului sancţiunilor contravenţionale aplicate de la 2.026 la 1.773, iar a sumei valorii amenzilor de la 178.855 de lei la 156.805 de lei. În ceea ce priveşte faptele antisociale, conform analizei prezentate în şedinţa Consiliului Local, 24 de amenzi însumând 12.450 de lei au vizat abateri de la reglementările privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, două amenzi 1.400 de lei au sancţionat încălcarea regulamentului privind autorizarea acestor activităţi, 2 amenzi de 900 de lei au fost date pentru fapte de încălcare a normelor de bună convieţuire, iar o amendă de 5.000 de lei a fost urmarea nerespectării prevederilor care privesc protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite.

În intervalul la care informarea semnată de directorul Ovidiu Doroftei se raportează, la dispeceratul Poliţiei Locale de pe lângă Primăria Suceava, agenţii din teren au constatat şi transmis, inclusiv la sesizarea cetăţenilor, 241 de evenimente produse, şi la care participau în vederea soluţionării, după edificare fiind alertate inclusiv instituţiile abilitate să intervină şi să rezolve respectivele situaţii. Printre acestea se numără cazuri de blocare cu autovehicule şi de imposibilitate de efectuare de lucrări la reţelele de utilităţi; deteriorări de parcometre, semafoare, elemente ale iluminatului public şi ale celor din staţiile de autobuze; staţionarea autovehiculelor în locuri marcate ca fiind rezervate pentru alte activităţi; tulburarea liniştii şi ordinii publice; cerşetori şi persoane fără adăpost; amenajări fără autorizaţie; arbori tăiaţi şi depozite neautorizate de resturi vegetale; depozitări de deşeuri din construcţii; neachitarea costului biletului de călătorie; persoane căzute pe stradă, cât şi situaţii de semnalare a câinilor fără stăpân.

La jumătatea acestui an, statul de funcţii al Direcţiei Poliţei Locale cuprindea 129 de posturi, dintre care 9 vacante, 5 de paznici din formaţia de pază, două de poliţişti locali de la Serviciul de linişte şi ordine publică, un şef de formaţie de pază şi un şef de birou de control al activităţilor comerciale. Din cele 120 de posturi ocupate, 109 sunt ale personalului de execuţie, 9 ale personalului de conducere, iar două ale personalului contractual.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: