Astăzi, la Putna

Inaugurare oficială a celor 136 km din judeţul Suceava ai traseului „Via Transilvanica”

Traseul prin Bucovina de 136 km din drumul turistic de pelerinaj „Via Transilvanica” care străbate ţara de la Putna la Drobeta Turnu Severin va fi inaugurat luni, la Mănăstirea Putna, în prezenţa autorităţilor locale şi naţionale.

 Astfel, la Mănăstirea Putna va fi montată, simbolic, prima bornă kilometrică.

La eveniment vor susţine discursuri stareţul Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, vicepreşedintele CJ Suceava Gheorghe Niţă, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, directorul RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, actorul Marcel Iureş şi Tibi Uşeriu, ambasadori ai proiectului Via Transilvanica.

Asociaţia Tăşuleasa Social, care a iniţiat acest proiect, consideră că Mănăstirea Putna are o semnificaţie istorică şi culturală deosebită pentru România şi Via Transilvanica şi de aceea doreşte să marcheze în mod festiv finalizarea lucrărilor traseului în judeţul Suceava.

Via Transilvanica, inaugurat în anul 2018, urmăreşte marcarea şi amenajarea unui traseu turistic şi de pelerinaj de 1000 kilometri care porneşte de la Putna, străbate Transilvania şi se încheie la Drobeta-Turnu Severin.

Scopul proiectului este să pună în valoare bogăţiile cultural-istorice şi naturale ale României, cu reflectare atât în comunităţile locale, cât şi cu ecou internaţional.

Fiind un traseu public, drumul este destinat tuturor iubitorilor de drumeţie, natură şi sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare.

Via Transilvanica străbate zece judeţe, zone de mare importanţă culturală, istorică şi naturală, fiind în acelaşi timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în ţara noastră, arată iniţiatorii proiectului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: