Prin PNDR

Finanţări nerambursabile de câte 15.000 de euro pentru micii fermieri suceveni

> „Există dorinţa de a se investi în agricultură, cât şi nevoie de finanţare pentru acest sector” a declarat Vasile Schipor, directorul executiv al OJFIR Suceava

Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Suceava îi anunţă pe fermierii interesaţi despre publicare versiunii finale a ghidului solicitantului pentru dezvoltarea fermelor mici, respectiv pentru Submăsura 6.3 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Directorul executiv Vasile Schipor readuce la cunoştinţă că prin intermediul Submăsurii 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, fermierii mici pot beneficia de o finanţare nerambursabilă integrală (100%), valoarea acesteia fiind de 15.000 de euro. Şeful OJFIR Suceava spune că banii se acordă în două tranşe, cea dintâi la primirea deciziei de finanţare, respectiv una de 75% din totalul sprijinului, diferenţa de 25% achitându-se la finalizarea obiectivelor propuse prin planul de afaceri. În ceea ce priveşte acest din urmă aspect, eligibile sunt cheltuielile propuse prin planul de afaceri, inclusiv capitalul de lucru, achiziţionarea de terenuri sau material biologic, efectuarea de studii pentru sectorul pomicol sau cele privind potenţialul agricol, precum şi cheltuielile cu activităţile care susţin obiectivele propuse pentru dezvoltarea fermei. Sesiunea pentru depunerea proiectelor va fi lansată în cursul acestei luni, conform calendarului stabilit în cadrul Comitetului de monitorizare a PNDR, fermierii având la dispoziţie o alocare de aproximativ 46 de milioane de euro.

„Din informaţiile pe care le avem, în judeţ sunt proiecte în aşteptare, existând dorinţa de a se investi în agricultură, cât şi nevoie de finanţare pentru acest sector” a declarat Vasile Schipor.

Ghidul este publicat astăzi pe pagina oficială de internet a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Afir.info, la secţiunea Investiţii PNDR, fiind valabil pentru sesiunea de primire a cererilor de finanţare care urmează a se deschide.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: