PSD Suceava 2020

Atletism, Jocurile Mondiale Universitare

Medalie de argint pentru Alin Firfirică, student al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, în proba de aruncare a discului

Alin Firfirică, studentul Facultăţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, a reuşit să câştige medalia de argint la Jocurile Mondiale Universitare găzduite de oraşul italian Napoli. Firfirică a încheiat pe locul al doilea proba de aruncare a discului, cu o aruncare ce a măsurat 63,74 metri, fiind devansat doar de Matthew Denny (Australia), care a reuşit 65,27 metri. Pe locul trei s-a clasat Henning Prufer (Germania), cu 63,52 metri.

„Ne bucură acest rezultat, care reprezintă o performanţă deosebită. Să nu uităm că Jocurile Mondiale Universitare sunt pe locul al doilea după Olimpiadă ca număr de participanţi, la Napoli, spre exemplu, fiind prezenţi mai mult de 10.000 de concurenţi din toată lumea. Acesta este al doilea titlu de vicecampion mondial universitar pentru Alin Firfirică, după cel cucerit în urmă cu doi ani, la Taipei”, a precizat directorul Clubului Sportiv Universitar din Suceava, Sorin Raţă.

Argintul lui Alin Firfirică este a doua medalie a atletismului românesc la Jocurile Mondiale Universitare 2019, după bronzul Florentinei Iuşco, la săritura în lungime.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: