PSD Suceava 2020

Aproape 4.000 de pachete cu ţigări de contrabandă descoperite la Brodina

> Contrabandiştii încep să folosească dronele ca mijloc de transport

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Brodina au descoperit, în ultimele 48 de ore, mai multe pachete cu ţigări de contrabandă.

Astfel, potrivit comisarului-şef de poliţie de frontieră Ilie Poroch Seriţan, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, în cadrul unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă extracomunitară, la sectorul de frontieră sucevean au fost depistate 3990 pachete cu ţigări de contrabandă.

În acelaşi timp, la Sighetu Marmaţiei au fost depistate tentative de contrabandă cu ţigări, fiind descoperite 6.300 pachete.

Astfel, în total, pe segmentul de nord al frontierei au fost depistate 10.290 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 120.400 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Contrabandă cu drona la Sighetu Marmaţiei

Potrivit sursei citate, o parte din ţigările de contrabandă introduse în ţară prin frontiera din Sighetu Marmaţiei a fost transportată cu drona.

Mai exact, duminică noaptea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău – ITPF Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind observată, în apropierea frontierei de stat, şi o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

Patrula poliţiei de frontieră a observat cum persoana în cauză a preluat un colet de mici dimensiuni şi încearcă să-l transporte spre interiorul ţării, moment în care poliţiştii au intervenit pentru interceptarea acesteia.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea cetăţeanului ucrainean O. V., în vârstă de 50 de ani, iar în apropierea acestuia a fost descoperit un colet de mici dimensiuni, care conţinea ţigări de provenienţă ucraineană.

În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităţilor ucrainene despre eveniment, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost condus la sediul poliţiei de frontieră.

În urma inventarierii coletului de mici dimensiuni a rezultat cantitatea de 250 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 3000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: