Prof. Constantin Bulboacă îşi lansează cel de-al treilea volum:

„Vorbe vechi în haină nouă”

Sala Pictor „Aurel Băeşu”, din cadrul Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, va găzdui duminică, 14 iulie, începând cu ora 17, lansarea celui de-al treilea volum semnat de profesorul Constantin Bulboacă, „Vorbe vechi în haină nouă”. Ultima apariţie editorială a cunoscutului istoric fălticenean este o carte de aforisme, ilustrată grafic de pictorul Mihail Gavril şi cu o prefaţă semnată de Ioan Ţicalo, profesor cu vocaţie şi scriitor talentat din Ţara de Sus. Accesul publicului este liber.

Constantin C. Bulboacă s-a născut la data de 12.12.1952, în localitatea Ungureni, judeţul Botoşani, şi este absolvent al Facultăţii de Istorie-Filosofie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. A îndeplinit cu vocaţie şi pasiune, până la pensionare, cariera de profesor de istorie la Şcoala „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni.

Pasiunea pentru literatură şi-a manifestat-o încă din tinereţe, în cadrul unor cenacluri literare din Botoşani, Suceava şi Fălticeni, în prezent, fiind membru activ al Cenaclului „Erupţii dolheştene”. Colaborează la diverse publicaţii cu poeme şi diverse articole, are apariţii în presă cu versuri, numele şi versurile sale regăsindu-se în volume colective ale poeţilor suceveni.

Debutează editorial în 2011, cu volumul de poezii intitulat „Din pulberi de stele”, prefaţat de scriitorul Varujan Vosganian şi ilustrat de artistul plastic Mihail Gavril. În martie 2019, lansează placheta „Hora cuvintelor”, cu poeme create între 2011-2019, ilustrate grafic de talentatul pictor humorean, Radu Bercea şi prefaţate de scriitorul Grigore Ilisei, prin cuvântul de întâmpinare intitulat „Cititor în stele”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: