Drumeţie a tinerilor Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni (ATOS) în Rezervaţia Codrul Secular Slătioara şi în Masivul Rarău

Mai mulţi tineri din cadrul Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni (ATOS), conduşi de preotul Justinian Cojocar, au efectuat o drumeţie în Masivul Rarău şi în Rezervaţia Codrul Secular Slătioara, de conştientizare că petrecerea timpului în natură şi mişcarea ajută la menţinerea unei stări de sănătate foarte bune.

Preotul Justinian Cojocar a arătat că natura e darul lui Dumnezeu pentru oameni, iar din admirarea naturii şi a frumuseţilor ei oamenii deduc că există un Dumnezeu care a creat totul frumos.

Între minunile naturii, la loc de cinste este Rezervaţia Naturală Codrii Seculari Slatioara. Este sit aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

„În Slătioara m-am născut şi am copilărit. Am amintiri o grămadă şi toate grozave. Sper să se facă o dată drumul până aici. E păcat să lăsăm de izbelişte aşa o zonă, mai ales că acum Codrii Seculari sunt în Patrimoniul UNESCO. Am ţinut neapărat să-i duc într-o drumeţie pe tinerii din Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni. A fost oleacă greu cu urcarea, dar minunat. Mişcarea e sănătate şi asta au învăţat şi tinerii. Trebuie zilnic mişcare şi antrenamentul ajută la astfel de evadări în munţi” a spus părintele Justinian Cojocar.

Drumeţia a pornit din Slătioara. S-au străbătut Codrii Seculari. Acolo totul e neatins, nu intervine omul. Arborii au vârste de 400-500 de ani. Speciile de plante sunt în jur de 900, unele unice, doar aici întâlnindu-se.

Sus pe Todirescu au întâlnit turme de oi şi vaci şi câini adevăraţi ciobăneşti spre bucuria tinerilor. De sus se vede toată Valea Suhei, Valea Bistriţei şi bazinul Dornelor.

Tinerii au ajuns la Pietrele Doamnei şi apoi la mănăstire la Rarău, unde s-au închinat şi s-au rugat. După un popas la o stână, toată ceata de drumeţi osteniţi a coborât în Slătioara.

Această drumeţie a făcut parte din strategia Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni de conştientizare a petrecerii timpului în natură în ideea că mişcarea ajută la menţinerea unei stări de sănătate foarte bune.

Toţi tinerii care vor să se alăture Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni pot să se înscrie la adresa de e-mail: atos.suceava@gmail.com. Asociaţia are şi pagina de Facebook: www.facebook.com/ atos.suceava. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: