„Programul Ştefanian 2019” începe astăzi cu pomenirea domnilor Moldovei la Capela Cetăţii de Scaun a Sucevei şi se încheie în 2 iulie la Putna

> În acest an se alătură proiectului Consiliul Regional Cernăuţi, Consiliul Raional Soroca şi Consiliul Local Cricova > Programul Ştefanian”, aflat la cea de a treia ediţie, se va desfăşura şi în acest an în perioada 24 iunie – 2 iulie

Programul Ştefanian debutează astăzi, 24 iunie, la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde, de la ora 17, în Capela Cetăţii de Scaun, se va oficia o slujbă de pomenire a domnilor Moldovei.

„Programul Ştefanian”, lansat în anul 2017 de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur, reprezintă un program de manifestări iniţiate în semn de respect pentru înaintaşi şi prin care se aduce cinstire voievodului Ştefan cel Mare, având incluse activităţi de promovare turistică a zonelor în care se află ctitorii ştefaniene.

 Ca o concretizare a propunerilor lansate la ediţiile anterioare, în acest an, în cadrul „Programului Ştefanian” se desfăşoară Proiectul „Traseele voievodului Ştefan cel Mare în Ţara de Sus a Moldovei”. Proiectul este realizat de Consiliul Judeţean Suceava în colaborare cu Consiliul Regional Cernăuţi, Consiliul Raional Soroca şi Consiliul Local Cricova.

Urmare a cooperării între judeţul Suceava şi cele trei unităţi administrativ-teritoriale, respectiv Regiunea Cernăuţi, Raionul Soroca şi Oraşul Cricova, în perioada „Programului Ştefanian” judeţul Suceava va găzdui 30 de elevi şi 6 profesori însoţitori din regiunea Cernăuţi, raionul Soroca, şi oraşul Cricova.

Activităţile principale ale proiectului se referă la organizarea unor ateliere de cunoaştere a istoriei şi culturii româneşti precum şi vizitarea unor obiective istorice, ctitorii ale marelui Voievod Ştefan cel Mare.

De asemenea, elevilor şi profesorilor însoţitori din Cernăuţi, Soroca şi Cricova li se vor înmâna diverse materiale cu referire la personalitatea marelui Voievod.

 „Programul Ştefanian” se încheie cu un pelerinaj la Mănăstirea Putna, pe 2 iulie.

Pelerinii sunt aşteptaţi dimineaţa, începând cu ora 7.30, la intrarea în Putna, pentru a merge pe jos până la mănăstire, unde vor participa la Sfânta Liturghie şi la ceremonia comemorativă de cinstire a lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: