Ultimul apel de seară al promoţiei 2019 a Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Pentru cei 117 elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc au trecut patru ani ca patru clipe. Miercuri, 12 iunie, a avut loc ultimul apel de seară al absolvenţilor promoţiei 2019 „Nicolae Bălcescu – 200”.

Apelul de seară este un moment din programul zilnic al elevilor de colegiu militar şi se execută numeric pe subunităţi de către elevii gradaţi. La terminarea numărătorii, aceştia raportează elevului plutonier adjutant efectivul prezent şi absent. După apel elevii trec la activităţile din programul de seară.

Anul acesta, gradul de elev plutonier adjutant îl deţine elevul Răzvan Moldovanu, care a menţionat: „Gradul de elev plutonier adjutant nu a reprezentat obiectivul meu principal de-a lungul celor patru ani, însă a venit ca o consecinţă firească a muncii depuse. Când eram în clasa a IX-a şi am văzut pentru prima dată un apel solemn, nu îmi venea să cred cât de repede a trecut timpul. Ne despărţeam de primii elevi gradaţi, cei care ne-au fost alături chiar de la începutul drumului. Timpul a zburat mai repede decât l-am putut pilota. Ultimul apel de seară al promoţiei este inevitabil în viaţa fiecărui elev de liceu militar. Este un moment plin de emoţie, lacrimi, amintiri, dar simbolizează şi un nou început. Cu siguranţă nu voi uita această imagine, cu tot efectivul colegiului adunat în careu pentru ultima dată”.

Răzvan a promovat sesiunea specială pentru olimpici a Examenului de Bacalaureat cu media 9,73 şi a absolvit studiile liceale cu media 9,90. Visul lui a fost să devină pilot şi a dat dovadă de perseverenţă şi disciplină, fiind admis la United States Air Force Military Academy, Colorado Springs.

Absolvenţii ştefănişti păşesc dincolo de pragul adolescenţei şi lasă în urmă amintiri şi prietenii de neuitat. Ceremonialul ultimului apel de seară a reunit alături de elevii claselor a XII-a părinţi, rude, prieteni şi absolvenţi din promoţiile anterioare. (GEORGIANA LUPU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: