Biblioteca Bucovinei premiază elevii participanţi la proiectul „Ajutor la teme”

 Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava anunţă desfăşurarea festivităţii de premiere a elevilor participanţi la proiectul „Ajutor la teme” pe data de 14 iunie, ora 12.

Beneficiarii proiectului sunt 34 de copii şi tineri instituţionalizaţi în trei centre de plasament sucevene: „Colţ Alb”, „Micul Prinţ” şi „Speranţa”.

Prin acordarea unor meditaţii săptămânale la nouă materii şcolare, asigurate de 50 de profesori voluntari, s-a urmărit îmbunătăţirea situaţiei şcolare a elevilor, reducerea diferenţelor de şanse faţă de colegii lor proveniţi din familii normal constituite, dar şi ridicarea gradului de încredere în forţele proprii şi stimularea potenţialului intelectual. Monitorizarea proiectului s-a făcut săptămânal de iniţiatoarea şi coordonatoarea proiectului, Nicoleta Tipa, de la Biblioteca Bucovinei, în colaborare cu personalul celor trei centre de plasament.

La evaluarea finală s-a urmărit situaţia şcolară; astfel, copiii care înregistrează cel mai mare progres la şcoală, răsplătind astfel eforturile profesorilor voluntari şi ale organizatorilor, sunt premiaţi de Biblioteca Bucovinei.

Proiectul vizează rezultate pe termen lung, educaţia fiind pentru orice copil punctul de plecare în realizarea socio-profesională ca adult. Un mic ajutor, venit la momentul potrivit, poate schimba viaţa unui om. Din acest motiv, dacă avem sprijinul profesorilor, proiectul „Ajutor la teme” va continua şi în anii următori, anunţă organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: