Prima construcţie din campusul universitar 2 va fi o grădiniţă

> USV lucrează la amenajarea unei grădini botanice pentru Facultatea de Silvicultură

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, a infirmat, luni, că cele 30 ha de teren pe care urmează să se amenajeze campusul universitar 2 sunt „pârloagă”. El a spus că deja sunt plantaţi acolo 800 de puieţi pentru grădina botanică şi vor fi făcute noi plantări.

„Încet-încet construim grădina botanică” a spus Popa.

El a menţionat că va începe cu foarte mari speranţe şi prima construcţie, respectiv o grădiniţă.

„MEN a declanşat deja procedura de atribuire a contractului de execuţie pentru viitoarea grădiniţă. Astăzi (luni – n.n.) se deschid ofertele la minister. Sunt cinci ofertanţi. Dacă lucrurile merg bine, probabil că în luna iulie va fi predat amplasamentul pentru a se începe o primă construcţie” a spus rectorul USV.

El a mai declarat că se lucrează şi la studiile de fezabilitate pentru Facultatea de Silvicultură, menţionând că pentru noul campus e nevoie de finanţare importantă, iar USV va aplica pentru a obţine fonduri şi de la noul fond de investiţii.

„Grădiniţa va deveni un model de grădiniţă, pentru că va intra în coordonarea Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, iar studenţii de la programul Pedagogia învățământului şcolar şi preşcolar vor face practică. Va fi chiar suprapersonal pentru copiii de acolo. Îmi pare rău că nu am reuşit să o fac cu program prelungit” a spus rectorul.

El a arătat că beneficiari vor fi copiii care locuiesc în apropiere, în cartierul sucevean Obcini şi în comuna Moara.

Valentin Popa a recunoscut că, prin această iniţiativă, se contribuie şi la rezolvarea unei probleme a municipalităţii sucevene:

„Nu suntem totuşi un motor de dezvoltare a comunităţii?” (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: