Şomaj peste media pe ţară în judeţul Suceava

> La 1 aprilie 2019, pe total judeţ, indicatorul era cu 1,7% peste rata şomajului înregistrată la nivel naţional > La 1 aprilie, în evidenţele AJOFM erau 11.325 şomeri, remarcându-se, totuşi, o scădere cu 10,2% a numărului acestora în comparaţie cu anul anterior

În judeţul Suceava, rata şomajului se situează la un nivel relativ ridicat faţă de media înregistrată la nivel naţional. Recentul Buletin statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava relevă că, la începutul lunii aprilie 2019, rata judeţeană a şomajului era de 4,9%, mai mică cu 0,3% faţă de cea înregistrată în martie, respectiv cu 0,6% sub rata şomajului consemnată la începutul lunii aprilie a anului 2018, cea de 5,5%. Conform datelor Direcţiei Judeţene de Statistică, în cazul femeilor, rata şomajului înregistrată la debut de martie 2019 a fost de 4,6%, valoare mai mică cu 0,2% faţă de rata şomajului înregistrată în luna anterioară, cât şi cu 0,3% mai mică raportat la rata şomajului de la debutul lunii aprilie a anului anterior, de 4,9%. În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, rata şomajului la începutul lunii aprilie a acestui an era de 5,2%, în scădere cu 0,3% faţă de rata şomajului de la debutul lunii precedente, dar şi una mai mică cu 0,7% faţă de rata şomajului calculată pentru începutul lunii aprilie 2018, adică una de 5,9%. Rata şomajului la 1 aprilie 2019, pe total judeţ Suceava, a fost cu 1,7% mai mare decât rata şomajului înregistrată la nivel naţional, cea de 3,2%. Pe 1 aprilie a.c., numărul şomerilor din evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava era de 11.325 persoane, în scădere cu 5,2% faţă de 1 martie 2019. În comparaţie cu debutul lunii aprilie a anului 2018 numărul şomerilor a scăzut cu 10,2%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: