Rectorul USV, Valentin Popa:

Din toamnă ar urma să se organizeze admitere şi pentru programul de licenţă Asistenţă Medicală Generală şi cel de master de Nutriţie şi recuperare medicală

Este un prim pas solid în ceea ce priveşte înfiinţarea Facultăţii de Medicină

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a anunţat, ieri, că la această instituție academică urmează să fie înfiinţat, la Departamentul de Sănătate, un program de Asistenţă Medicală Generală şi un program de master de Nutriţie şi recuperare medicală, pentru care ar putea fi organizată admitere în sesiunea din toamnă după ce vor fi avizate de ARACIS, ceea ce ar putea contribui la constituirea Facultăţii de Medicină.

„Este un prim pas solid în ceea ce priveşte înfiinţarea Facultăţii de Medicină” a spus Popa.

El a arătat că trei programe de licenţă şi altul de master sunt suficiente pentru constituirea Facultăţii de Medicină.

 „Din momentul în care începem să lucrăm cu Asistenţa Medicală Generală şi având în vedere că mai avem deja două programe acreditate, avem mari speranţe să avem şi un prim master, avem suficient pentru a constitui Facultatea de Medicină” a spus Popa.

Rectorul USV a menţionat că, practic, din septembrie, începe să se constituie această facultate, dar a subliniat că nu este doar decizia lui, ci că decizia trebuie luată în Consiliul de Administraţie şi în Senat (este vorba despre structurile USV – n.red.). Valentin Popa a mai spus că totuşi nu există suficient de mulţi titulari pentru o facultate: „Nu aş vrea să pornim o facultate nouă cu mai puţin de zece titulari. Ar trebui să mai facem angajări şi să mai aşteptăm cel puţin un semestru ca să mai scoatem la concurs locuri pe care să le ocupăm cu medici şi apoi putem spune că avem o structură de personal rezonabilă pentru a forma o facultate, pentru că acum avem cam de un departament”.

Sediul viitoarei facultăţi de medicină urmează să fie realizat pe un teren pe care USV îl deţine în apropierea sediului ISU Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: