La USV

Cele zece ediţii ale concursului „Fancy fiesta a la française” au reunit peste 2000 de participanţi

Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat sâmbătă, 8 iunie, cea de-a X-a ediţie a concursului de interpretare de cântece în mai multe limbi „Fancy fiesta a la française”, în Auditorium „Joseph Schmidt”.

La ediţia din acest an au participat 12 grupuri de elevi, coordonate de 20 de cadre didactice, din zece şcoli şi licee: Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu”, Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni, Şcoala Gimnazială „Mihai Halunga”, Hănţeşti, Şcoala Gimnazială Vatra Moldovei, Şcoala Gimnazială Vereşti, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava, Colegiul Tehnic Rădăuţi.

Juriul concursului – format din Nicoleta-Loredana Moroşan (lector univ. dr., USV), Constantin Tiron (inspector de specialitate pentru limbi străine, Inspectoratul Şcolar Suceava), Daniela-Irina Melisch (preşedinte al Filialei Suceava a Asociaţiei Profesorilor Francofoni din România), Tamara Sabin (reprezentantă a Biroului Francez şi a profesorilor seniori), Jean-Marie Cardinet, Jacques Robert şi Emmanuel Prieur (preşedinte, respectiv membri francezi ai Association Sevriolaine d’Aide et de Partage) şi Raluca Ionesi (studentă, FLSC, USV) – a decis ca locurile I (unu pentru gimnaziu, celălalt pentru licee) să fie ocupate de corul „Fantezia” al Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, coordonat de Elena Paşcovici şi Mirabela Apopei, şi de grupul Colegiului Tehnic Rădăuţi, coordonat de Loredana Chelba, Alina Scîntei şi Elisabeta Marici. Corul Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni a fost desemnat câştigător şi de public, extrem de exigent şi onest.

Premiile, generoase, au fost puse la dispoziția celor peste 270 de copii, adolescenţi şi profesori participanţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Association Sevriolaine d’Aide et de Partage, Agence Universitaire de la Francophonie, Institut Français de Bucarest et de Iaşi, Délégation Générale Wallonie-Bruxelles a Bucarest şi grupul Herlitz. Spectacolul a fost prezentat de un grup de studenţi ai FLSC (implicaţi şi în proiectul Rose Mirages).

Această ediţie a concursului „Fancy fiesta a la française”, organizat de Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost şi cea din urmă. „Concursul şi-a atins, în cei zece ani, obiectivele: a pus frumos şi eficient în valoare specificul plurilingv şi pluricultural al Literelor sucevene, a încurajat colaborarea între învăţământul universitar şi cel preuniversitar, dar şi între diferitele generaţii de profesori, studenţi şi elevi, a oferit un cadru plăcut pentru ca tinerii din şcolile şi liceele sucevene să se cunoască mai bine, să se inspire unii pe alţii. Cele zece ediţii ale concursului „Fancy fiesta a la française” au reunit peste 2000 de participanţi, din aproximativ 30 de instituţii şcolare (grădiniţe, şcoli, licee, din mediul urban şi rural), implicând peste 50 de cadre didactice şi beneficiind de sprijinul unor parteneri constanţi (AUF, ASAP, Institut Français, Délégation générale Wallonie-Bruxelles, OIF, ARPF, Casa de Cultură a Studenţilor, dar şi diverşi agenţi economici, cum ar fi Librăriile Alexandria sau Tudia Lactate).

Atât cântăreţii, cât şi organizatorii au rămas cu multe amintiri plăcute, dar şi cu o rezervă inepuizabilă de optimism: e nevoie de doar puţină voinţă şi bunăvoinţă pentru ca armonia să câştige! Gaudeamus igitur!” au transmis Simona-Aida Manolache şi Elena-Camelia Biholaru (ADELINA CRISTINA CIOBANU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: