Încă o dată tineri

Nu ştiu dacă mai este vreo promoţie a Liceului „Ştefan cel Mare” din Suceava care să se fi întâlnit mai întâi din zece în zece ani, apoi din cinci în cinci, de şapte ori în anii de după absolvirea liceului. Dar chiar dacă şi alţii s-au întâlnit tot de atâtea ori sau poate de mai multe, îmi place să cred că deţinem şefia la capitolul prezenţă la aceste evenimente.

Vineri, în aula liceului, aproape plină, am fost prezenţi 80 de colegi absolvenţi, cam jumătate din totalul celor care am absolvit în 1969 şi cei mai numeroşi din toate cele şapte întâlniri. Minunea i se poate datora şi generosului nostru coleg care şi-a asumat o bună parte din cheltuieli, dar, îmi place să cred, şi dorinţei celor care n-au mai participat la întâlnirile noastre anterioare de a fi prezenţi măcar la aceasta care a marcat semicentenarul de la terminarea liceului. Ne vom mai întâlni cu siguranţă şi în viitor – am stabilit că în fiecare an –, dar nu cred că vom mai fi atât de mulţi.

Atât de mulţi încât Ştefan abia a reuşit să ne adune în jurul său în holul de intrare pentru fotografia de obşte. „Mai strâns, mai strâns” ţipau fotografii, atât de strâns încât ne-am adus cu toţii aminte că altădată încăpeam, nu pentru că eram neapărat de proporţii neaugumentate de vârstă, ci mai degrabă pentru că-ţi doreai pur şi simplu să-ţi simţi colega cât mai aproape…

La aproape 70 de ani eşti deja un om bătrân. Noi am avut şansa de a fi încă o dată tineri, bucuroşi că am făcut faţă rigorilor venerabilului şi celebrului liceu şi mâhniţi că bătălia aceasta ne-a luat anii frumoşi din viaţă. Oricum, mai frumoşi decât dacă nu i-am fi populat niciodată băncile…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: