Arhiepiscopul Pimen despre mucenicia de azi:

Pe toate trebuie să le ducem ca fapte de răbdare, de dragoste şi de iertare

> În ziua de cinstire a Sfântului mucenic Ioan cel Nou, Arhiepiscopul Pimen a subliniat faptele de mucenicie „albă” pe care este nevoit creştinul de azi să le sufere

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a spus că mucenicia albă se rezumă la „nevoinţele duhovniceşti ale creştinilor în general: în viaţa de familie – greutăţi, certuri, neînţelegeri, în viaţa unei localităţi la fel, în viaţa ţării atâtea nedreptăţi, atâtea lipsuri. Pe toate trebuie să le ducem ca fapte de răbdare, de dragoste şi de iertare”.

Omilia a fost rostită duminică, 2 iunie 2019, cu prilejul slujirii de hram la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” – Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

„Trebuie să pătimim iertând celui care ne greşeşte, pentru că dacă nu este iertare nu este nici dragoste”, a subliniat ierarhul, amintind că aşa s-a răspândit credinţa noastră, „prin dragostea creştinilor faţă de cei care-i nedreptăţeau”.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a semnalat că Biserica nu are altă „armă” în lupta pentru împăcarea între oameni decât iertarea şi îngăduinţa.

Arhiepiscopul Pimen a amintit în acest sens spusele Sfântului Apostol Pavel că „a-l ierta pe vrăjmaşul tău din toată inima înseamnă că-i pui cărbuni aprinşi pe capul lui, focul dragostei creştine”.

După Sfânta Liturghie, sutele de credincioşi suceveni au mers împreună cu soborul slujitor în procesiune la izvorul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, unde a fost oficiată slujba Aghesmei. (SORIN IONIŢĂ, Basilica.ro)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: