Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, pentru a III-a oară „Şcoală Europeană”

Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” a primit pentru a treia oară consecutiv titlul de „Şcoală Europeană” pentru performanţele deosebite obţinute în activitatea de cooperare europeană şi pentru contribuţiile aduse la promovarea şi dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei. La festivitatea de premiere ce a avut loc marţi, 4 iunie 2019, la Palatul Parlamentului, au participat directorul instituţiei, profesor Vladimir Cerbu, profesor Monica Buculei şi elev plutonier adjutant Răzvan Moldovanu.

Certificarea Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” cu titlul de „Şcoală Europeană” este valabilă trei ani, după care instituţia trebuie să candideze din nou pentru reconfirmarea titlului obţinut. Anul acesta, în competiţie s-au înscris 136 de unităţi de învăţământ care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale, 87 dintre acestea primind titlul de „Şcoală Europeană”.

Unul dintre cele mai importante proiecte europene ce a avut loc la nivelul instituţiei câmpulungene este Erasmus+BODY. Elevii colegiului şi-au îmbogăţit cunoştinţele despre valorile din cultura partenerilor. Schimburile de elevi şi activităţile realizate au inclus activităţi din diverse domenii: educaţie civică, arte, istorie, ştiinţe, limba maternă, cinematografie, oferind participanţilor ocazia de a înţelege şi aprecia diversitatea culturală la nivel european.

Toate proiectele europene derulate în colegiu au vizat dezvoltarea competenţelor cheie la nivel european, acesta fiind unul din obiectivele fundamentale care au stat la baza realizării aplicaţiilor pentru aceste proiecte. (GEORGIANA LUPU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: