Reprezentantul „grupului de creştini” care contestă Bucovina Rock Castle i-a avertizat pe consilierii PSD că prefectul a blocat organizarea festivalului

> Cei 16 consilieri judeţeni PSD s-au abţinut de la vot, plângerea fiind respinsă cu voturile PNL

Plângerea prealabilă depusă de „grupul de creştini” care cere anularea Bucovina Rock Castle a fost respinsă joi de majoritatea PNL din Consiliul Judeţean Suceava, cu 20 de voturi, în timp ce consilierii PSD s-au abţinut de la vot.

De menţionat este că în timpul discuţiilor reprezentantul „grupului de creştini” care contestă organizarea festivalului Bucovina Rock Castle, Ionel Butnariu, le-a spus celor din PSD că prefectul Mirela Adomnicăi a blocat organizarea festivalului.

„Atenţie, stimaţi consilieri de la PSD, un coleg de-al dumneavoastră, doamna prefect, în urmă cu două vineri, când dumneavoastră, consilierii judeţeni, aţi vrut să votaţi pentru acest concert rock, dumneaei a blocat acest lucru. E blocat. Nu se poate face” a spus Butnariu.

El a arătat că grupul pe care îl reprezintă vrea ca Cetatea de Scaun să fie liberă de orice evenimente. Totodată, el a cerut CJ Suceava să îndepărteze de la Cetatea de Scaun şi de la Aeroport reclama pentru acest festival.

„Vă spun că vom câştiga sută la sută. Nu vrem concert pe bani publici şi nu la Cetate” a spus Butnariu.

Mai mult, el a cerut ca festivalul să fie suspendat până când se va finaliza judecarea procesului şi să nu se desfăşoare niciun eveniment cultural în Cetatea de Scaun, ea urmând să primească doar vizitatorii obişnuiţi.

Secretarul judeţului Suceava, Petru Tanasă, a explicat că toate prevederile legale au fost respectate în ceea ce priveşte organizarea acestor evenimente şi că a avizat de legalitate aceste hotărârile luate.

De remarcat este că doi consilieri judeţeni PSD, Simion Sticleţ şi Gheorghe Monoranu, au propus ca de anul viitor concertul să fie organizat în altă locaţie, „pentru că Cetatea de Scaun ar trebui să fie un loc sacru”.

Pe de altă parte, consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir s-a întrebat dacă în vremea lui Ştefan cel Mare nu se făceau petreceri în cetate, el fiind de părere că nu ar mai trebui dezbătut prea mult acest subiect.

Prefectul Mirela Adomnicăi a transmis Consiliului Judeţean Suceava că – ţinând cont că „principiul autonomiei locale nu exclude ci impune autorităţilor administraţiei publice de a respecta legile cu caracter general, aplicabile pe întreg teritoriul ţării, în interiorul comunităţii, faptul că existenţa autonomiei locale, prevăzut şi de art. 120 alineat l din Constituţia României nu se referă la existenţa unei autonomii de decizie în afara cadrului legal, care este general obligatoriu” – cere punerea în discuţie în prima şedinţă de lucru a Consiliului Judeţean Suceava a celor sesizate prin pângerea prealabilă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: