PSD Suceava 2020

Noul pian promis de autorităţile sucevene Colegiului de Artă nu va ajunge la Festivalul „Lira de aur”

> „Acesta este pe drum, pentru că bugetul a fost aprobat târziu” a declarat primarul Ion Lungu

 Primăria Municipiului Suceava finanţează, şi în acest an, Festivalul-concurs de interpretare instrumentală „Lira de aur”, aflat la cea de a 40-a ediţie, manifestare care va avea loc în intervalul 31 mai – 3 iunie. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care precizat că noul pian, promis de autorităţile municipale, nu va ajunge la timp în Suceava, licitaţia pentru achiziţionare fiind încă în curs.

„Am promis anul trecut, pe scenă, că la ediţia din acest an vom avea un pian nou. Vom avea un pian nou, însă acesta este pe drum, pentru că bugetul a fost aprobat târziu, abia în aprilie, Suceava fiind primul municipiu din ţară care a făcut acest lucru. Avem prinsă în buget o sumă de 500.000 de lei pentru achiziţionarea unui pian nou. Şi Liceul de Artă îşi cumpără un pian, însă cel achiziţionat de Primărie va avea destinaţie Festivalul «Lira de aur» şi minifilarmonica municipiului, care va fi funcţională din toamnă” a declarat Ion Lungu.

La sfârşitul lunii februarie, edilul-şef anunţa că, la acea dată, în proiectul de buget pe anul 2019, în vederea dotării Colegiului Naţional de Artă „Ciprian Porumbescu” cu un pian, fusese prinsă o sumă de 220.000 de lei. Procedurile urma a fi demarate cât mai repede, astfel încât acesta să fie pus la dispoziţia participanţilor la ediţia din 2019 a Festivalului „Lira de aur”. Ion Lungu arăta că specialiştii din cadrul executivului pregăteau deja licitaţia pentru achiziţionarea instrumentului muzical cu pricina. Primarul le-a cerut acestora să se prevaleze de clauza suspensivă, până la aprobarea bugetului local, menţionând că anteriorul pian a fost adus din Japonia cu vaporul. Reamintim că în anul 2005 Primăria Suceava a alocat din bugetul local 70.000 de lei pentru achiziţionarea unui pian. La acea vreme instrumentul muzical Kawasaki, de producţie japoneză, a intrat în dotarea Colegiului de Artă. Participând la spectacolele prilejuite de Concursul naţional „Lira de aur”, Lungu se declarase neplăcut impresionat de starea proastă vechiului pian.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: