Ministrul Sănătăţii anunţă că Spitalul Municipal Fălticeni se va deschide în luna septembrie

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, la Frasin, că Spitalul Municipal Fălticeni se va deschide în luna septembrie a acestui an şi că urmează să fie alocate încă 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor şi 25 de milioane de lei pentru dotări.

Ea a spus într-o conferinţă de presă că a constatat cu surprindere că în spaţiul public au apărut informaţii că din 2015 nu s-au alocat bani de la Ministerul Sănătăţii pentru finalizarea Spitalului Municipal din Fălticeni.

„Vă informez că Ministerul Sănătăţii va continua finanţarea Spitalului din Fălticeni, după ce anul trecut am alocat 13,5 milioane de lei pentru finalizarea construcţiei. Anul acesta am alocat, într-o primă fază, 476.000 de lei, sumă reprezentând plăţile restante pentru situaţii de lucrări finalizate anul trecut, iar săptămâna aceasta, după ce comisia de evaluare va analiza propunerile, propuneri deja analizate, spitalul din Fălticeni va fi finanţat cu 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de construcţii şi 25 de milioane de lei pentru echipamente medicale” a spus Pintea.

Ministrul a dat asigurări că anul acesta spitalul se va deschide.

„Nu se pune problema să nu alocăm sau că nu am alocat bani. Chiar şi în 2016 s-au alocat bani” a mai spus ministrul.

Ea a menţionat că a declarat că sănătatea nu are culoare politică şi că se ţine de cuvânt şi că de aceea aşteaptă solicitările spitalelor sucevene pentru finanţare, apreciind că solicitările actuale sunt prea mici.

„În septembrie vom reveni la Fălticeni pentru a putea deschide spitalul care a fost început în 1991” a mai spus Pintea. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: